Općina Jajce

Poziv za upis na Ljetnu školu „Svoj na svome“

dijaspora ljetna škola1Draga djeco i roditelji, 
 
Sa zadovoljstvom vas pozivamo da se pridružite našoj ljetnoj školi „Svoj na svome“ koja je namijenjena djeci i mladima iz dijaspore. Ova škola ima za cilj pružiti vam jedinstveno iskustvo druženja uz učenje bosanskog jezika, upoznavanje bosanske kulture i tradicije te stvaranje trajnih prijateljstava i veza sa mjestom porijekla. 

Poziv građanima Jajca u dijaspori - Popunite upitnik, povežimo se i izgradimo mostove zajedno

1AnketaDragi Jajčani i Jajčanke širom svijeta,
 
Svjesni važnosti saradnje s dijasporom, Općina Jajce je u maju 2023. godine potpisala Memorandum o partnerstvu u okviru USAID projekta “Dijaspora Invest” koji ima za cilj osnažiti kapacitete jedinica lokalne samouprave za efikasno uključivanje dijaspore u lokalni razvoj. 
 
Želimo stvoriti bazu podataka o našim sugrađanima u dijaspori, povezati se sa vama, te ostvariti saradnju. Vaše ideje, prijedlozi i primjeri dobre prakse su dobrodošli, a zajedničkim radom želimo stvoriti ugodniji ambijent za život.
 
Pozivamo vas da se aktivno uključite u razvojne procese Općine Jajce, ISPUNITE UPITNIK, podijelite svoje prijedloge i ideje te razmotrite mogućnosti investiranja u našu općinu. 
 
 
Hvala vam na saradnji i podršci. Zajedno gradimo bolju budućnost za Općinu Jajce.
 
 

Anketa za umrežavanje dijaspore iz općine Jajce

1AnketaOpćina Jajce u saradnji sa USAID projektom „Diaspora Invest“  sprovodi aktivnost umrežavanja dijaspore. Ukoliko vodite porijeklo iz općine Jajce, direktno ili po roditeljima, molimo da se prijavite i popunite anketu. 
 
Baza kontakata koristit će se isključivo u svrhu uključivanja dijaspore u lokalni ekonomski razvoj.
 
Općina Jajce zahvaljuje Vam se na učešću. 
 
ANKETU preuzmite na linku OVDJE
 

Održana Info sesija o zajedničkom fondu Općine Jajce i USAID projekta „Diaspora Invest“

info sesija usaid1U Jajcu je održana Info sesija o zajedničkom fondu Općine Jajce i USAID projekta „Diaspora Invest“ na kojoj je predstavljen Lokalni investicijski fond nastao udruživanjem sredstava lokalne zajednice i USAID-ovog fonda. Ova saradnja potvrđuje transparentno i odgovorno upravljanje sredstvima za našu zajednicu, a istovremeno je i primjer dobre prakse s fokusom prema investicijama povezanim sa dijasporom.

Opširnije...

Poziv na Info sesiju o zajedničkom fondu Općine Jajce i USAID projekta „Diaspora Invest“

Dijaspora invest infosesijaUSAID projekat „Diaspora Invest“ u saradnji sa Općinom Jajce organizuje info-sesiju u okviru koje će biti predstavljen Lokalni investicijski fond, nastao povezivanjem sredstava lokalne zajednice i USAID-ovog fonda. Ova saradnja je potvrda transparentnog i odgovornog upravljanja sredstvima, a istovremeno je i primjer dobre prakse fokusa prema investicijama povezanim sa dijasporom.

Opširnije...

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Dijaspora