Općina Jajce

Dijaspora

Održani 13. susreti na Plivskim jezerima - Dan sa dijasporom

susretinaplivi1Proteklog vikenda na Malom Plivskom jezeru održani su tradicionalni „13. Susreti na Plivskim jezerima – Dan sa dijasporom“.
 
Jajčani i brojni gosti uživali  su u bogatom kulturno-zabavnom programu. Najmlađi učesnici takmičili su se u zabavnim igrama na travi, mladi su odmjeravali snagu u odbojci na pijesku i malom nogometu, dok su se najodvažniji takmičili u plivanju i skokovima u vodu, a oni nešto stariji uživali su u partijama šaha na turniru upriličenom u okviru manifestacije. 
 
Za sve učesnike i goste bio je pripremljen neizbježni „vojnički“ grah, a ovaj put svi su imali priliku kušati i riblji paprikaš. 
 
Organizatoru manifestacije PD „Ćusine“ Općina Jajce zahvaljuje što su i ovaj, kao i nebrojeno puta do sada, organizirali nezaboravno druženje. Posebnu zahvalnost upućujemo svim učesnicima u programu na doprinosu u realizaciji susreta, ali i svim posjetiocima što su svojim učešćem doprinjeli nezaboravnom druženju kroz igru, pjesmu i sportska nadmetanja. 
 
Općina Jajce posebnu zahvalnost upućuje svim građanima Jajca koji privremeno borave izvan svoga grada na podršci Susretima, te im upućujemo poziv da svojim idejama, prijedlozima i aktivnostima pomognu u razvoju  kako kulturnog tako i privrednog života u našoj Općini. 
 
Kako zbog vremenskih neprilika i jake kiše predviđeni sat sa Načelnikom Općine Jajce Edinom Hozanom na temu „Otvoreno na otvorenom“ nije realiziran, ovom prilikom podsjećamo naše građane da Kabinet općinskog Načelnika u sklopu svojih redovnih aktivnosti stoji na raspolaganju za svaki vid saradnje.  
 
više fotografija pogledajte na
 
 
 
susretinaplivi2susretinaplivi5
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Dijaspora Održani 13. susreti na Plivskim jezerima - Dan sa dijasporom