Općina Jajce

Završna konferencija projekta "Dijaspora za razvoj" D4D

D4D Završna konferencijaNakon uspješno realiziranih aktivnosti u sklopu projekta "Dijaspora za razvoj", čijim dijelom je bila i Općina Jajce, ostvareni rezultati, glavni zaključci i primjeri dobre prakse, prezentirani su javnosti na jučer održanoj Završnoj konferenciji. Hibridni event okupio je stručnjake iz različitih oblasti koji su predstavili implementirane inovativne modele saradnje sa dijasporom, te načine njenog uključivanja u lokalni razvoj i poticanje rasta privatnog sektora u našoj zemlji.

Završnoj konferenciji projekta Dijaspora za razvoj (D4D) prisustvalo je oko 200 učesnika i učesnica - predstavnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice i institucija vlasti na svim nivoima, organizacija dijaspore i istaknuti pojedinci iz dijaspore iz BiH, partnerskih općina i gradova i privatnog sektora, te predstavnici Ambasade Švicarske u Bosni i Hercegovini, UNDP-a i IOM BiH.
 
Cilj konferencije bio je predstaviti najvažnije rezultate koji su postignuti i najuspješnije prakse koje su realizovane u saradnji sa dijasporom, te razmijeniti iskustva na koji način uključiti dijasporu u društveno-ekonomski razvoj zemlje i jačanje institucija za saradnju sa dijasporom na svim nivoima vlasti u BiH.
 
Konferencija je organizovana pod okriljem projekta "Dijaspora za razvoj" koji podržavaju Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice i Ambasada Švicarske u Bosni i Hercegovini, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH.
 
Pročitajte više na https://bit.ly/D4Dfinal

 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Dijaspora Završna konferencija projekta "Dijaspora za razvoj" D4D