Općina Jajce

Dostupan fond od 1,2 miliona KM bespovratnih sredstava za ulaganja iz dijaspore

dijaspora mozaikFond za podršku ulaganjima iz dijaspore finansiraju Vlada Švicarske i 18 opština, općina i gradova,među kojima i općina Jajce, a realizuje se u saradnji sa Startup studio.
 
Startup studio u saradnji sa 18 opština, općina i gradova realizira projekat "Investiraj u BiH", koji uključuje i fond za bespovratna sredstva u iznosu od 1,2 miliona KM. Prilika je to za kompanije u čijoj je vlasničkoj strukturi i osoba iz dijaspore.
 
Uočavajući ogroman potencijal stranih investicija u Bosni i Hercegovini, Startup studio u saradnji sa 18 općina, opština i gradova, a uz podršku Vlade Švicarske, provodi program za dijasporu "Investiraj u BiH", koji podrazumijeva sljedeće:
 
  • Dodjelu bespovratnih sredstava u iznosu od 1,2 miliona KM za novoosnovane ili postojeće kompanije (postoje do 12 mjeseci) u čijoj je vlasničkoj strukturi i osoba iz dijaspore
  • Podršku lokalnih zajednica (tehničku, logističku i komunikacijsku ka investitorima iz dijaspore i svima zainteresiranim za projekat "Investiraj u BiH", olakšanu i ubrzanu administraciju...)
  • Podršku Startup studija i Fondacije Mozaik (koordinacija između investitora i općina, opština i gradova, prepoznavanje potencijala za investicije, usmjeravanje i podrška svima uključenima u projekat...)
  • Dostupnost platforme za povezivanje dijaspore sa Bosnom i Hercegovinom lonac.expo
  • Na raspolaganju najveća online zajednica za poduzetništvo i filantropiju u regionu lonac.pro (sa preko 75.000 registrovanih članica i članova, brojnim stručnjacima iz raznih oblasti, preko 180 partnera...) 
 
investiraj bih1Obraćamo se dijaspori u nadi da će se brže, lakše i jednostavnije promovirati i kapitalizirati potencijali Bosne i Hercegovine, kao poželjne investicijske lokacije, kao i mogućnost da osobe koje vode porijeklo iz Bosne i Hercegovine brže, lakše i jednostavnije prenesu najbolje svjetske poslovne prakse i realizuju vlastite ideje i u Bosni i Hercegovini. 
 
Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava je aktivan u 18 općina, opština i gradova u BiH i to: Bihać, Bosanska Krupa, Cazin, Doboj, Gračanica, Gradačac, Jajce, Ključ, Lopare, Ljubinje, Modriča, Novi Grad, Ravno, Tešanj, Usora, Velika Kladuša, Zavidovići i Živinice. U zavisnosti u kojoj od navedenih lokalnih zajednica se vrši aplikacija, može se aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 20.000 KM do 60.000 KM. 
 
Više detalja o ovom pozivu, kao i sistemu prijave aplikacije za bespovratna sredstva, pronađite na  linku OVDJE
 
Poziv nema vremensko trajanje i ostaje otvoren za svaku opštinu, općinu ili grad sve dok se ne utroše ugovorena sredstva fonda. 
 
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Dijaspora Dostupan fond od 1,2 miliona KM bespovratnih sredstava za ulaganja iz dijaspore