Općina Jajce

Poziv za upis na Ljetnu školu „Svoj na svome“

dijaspora ljetna škola1Draga djeco i roditelji, 
 
Sa zadovoljstvom vas pozivamo da se pridružite našoj ljetnoj školi „Svoj na svome“ koja je namijenjena djeci i mladima iz dijaspore. Ova škola ima za cilj pružiti vam jedinstveno iskustvo druženja uz učenje bosanskog jezika, upoznavanje bosanske kulture i tradicije te stvaranje trajnih prijateljstava i veza sa mjestom porijekla. 
 
Općina Jajce, uz podršku Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, tokom ljeta će realizovati ljetnu školu učenja maternjeg jezika, kulture i tradicije „Svoj na svome“ u predivnom gradu Jajcu, bogatom prirodnim i historijskim ljepotama. Ovim projektom želimo pomoći djeci i mladima koji dolaze u Jajce tokom godine, posebno tokom ljeta, da nauče ili obnove svoje znanje bosanskog jezika, bosanske kulture i tradicije. Radionice su prilika da djeca i mladi domicilne dijaspore, osim unapređenja znanja maternjeg jezika, nauče ponešto o tradiciji i historiji Jajca i Bosne i Hercegovine. 
 
TERMIN: 22.07.2024. – 26.07-2024. godine 
LOKACIJA: Jajce 
AKTIVNOST: Časovi bosanskog jezika prilagođeni vašem uzrastu i nivou znanja, upoznavanje s bogatom bosanskom kulturom kroz radionice, predavanja i izleti, kreiranje umjetničkih radova inspirisanih bosanskom tradicijom 
PREDAVAČI: Iskusni nastavnici bosanskog jezika i stručnjaci za bosansku kulturu i tradiciju
PRIJAVE: Svoje prijave možete poslati na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na WhatsApp broj +387 62 787 540 najkasnije do 30.06.2024. godine. Molimo da u prijavu navedete: Ime i prezime, godina rođenja, grad i država iz koje se prijavljuje 
REGISTRACIJA: Registrovati se možete i klikom na link OVDJE
KONTAKT: Za sve dodatne informacije i pitanja slobodno nas kontaktrajte na WhatsApp broj: +387 62 787 540. 
NAPOMENA: Broj mjesta je ograničen, zato vas molimo da požurite s prijavom i osigurajte svoje mjesto na našoj ljetnoj školi „Svoj na svome“. 
 
Radujemo se vašem dolasku i zajedničkom druženju! 
 
Srdačan pozdrav, Općina Jajce
 
dijaspora ljetna škola
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Dijaspora Poziv za upis na Ljetnu školu „Svoj na svome“