Općina Jajce

Poziv za Javnu raspravu o nacrtu izmjene i dopune urbanističkog projekta SRC „Mračaj“ Jajce

web grbSukladno članku 41. stavak 3. Zakona o prostornom uređenju («Službene novine KSB/SBK», broj 11/14) i članku 7. Uredba o jedinstvenoj metodologiji za izradu planskih dokumenata («Službene novine FBiH», broj 63/04 i 50/07) Služba graditeljstva/urbanizma, prostornog uređenja, geodetskih, katastarskih i imovinskopravnih poslova objavljuje POZIV za Javnu raspravu o nacrtu izmjene i dopune urbanističkog projekta SRC „Mračaj“ Jajce.

Poziv možete preuzeti OVDJE

Nacrt Zakona o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrade

grb sbk smallMinistarstvo prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova SBK/KSB uputilo je u javnu raspravu Nacrt Zakona o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrade kojim se uređuju korištenje, održavanje i upravljanje zajedničkim dijelovima i uređajima stambenih i stambeno poslovnih zgrada, međusobni odnosi etažnih vlasnika, upravljanje zgradom, naknada za održavanje i upravljanje zajedničkim dijelovima i uređajima zgrade i obaveze nadležne općine, kaznene odredbe, te druga pitanja od značaja za stambenu politiku. Održavanje zajedničkih dijelova zgrada i upravljanje zgradama je javni interes u cilju zaštite života i sigurnosti ljudi i imovine.

Opširnije...

Javna rasprava - Nacrt izmjene i dopune urbanističkog projekta „Trgovačkog centra – Željeznička stanica“ Jajce

web grbSlužba graditeljstva/urbanizma, prostornog uređenja, geodetskih, katastarskih i imovinsko pravnih poslova Općine Jajce objavljuje JAVNU RASPRAVU o Nacrtu izmjene i dopune urbanističkog projekta „Trgovačkog centra – Željeznička stanica“ Jajce.

Javna rasprava će trajati u periodu od 1.6.2022. godine do 15.6.2022. godine.

POZIV ZA JAVNU RASPRAVU preuzmite OVDJE

Poziv na Javnu raspravu za dodjelu koncesije za projekat „Fotonaponska elektrana Jajce“

web grbSlužba privrede/gospodarstva Općine Jajce upućuje POZIV za Javnu raspravu za davanje prethodne saglasnosti Općinskog vijeća Jajce za dodjelu koncesije za projekat „Fotonaponska elektrana Jajce“ Alloy Wheels d.o.o.

Javna rasprava će se održati u Velikoj sali Općine Jajce, 08.05.2023. godine, ponedjeljak ,sa početkom u 11:00 sati.

Svi zainteresovani građani mogu izvršiti uvid u dokumentaciju u periodu od 27.4 - 5.5.2023. godine u vremenu od 8:00 do 14:00 sati, zgrada Općine Jajce, kancelariji broj 54.

 

Poziv i Program Javne rasprave preuzmite ispod teksta.

POZIV I PROGRAM JAVNE RASPRAVE

 

Poziv za Javne konsultacije u projektu Projektiranje i studije za poboljšanje ceste na SEETO ruti 2a, dionica Banja Luka - Ugar (MELR) – Lašva

web grbU Jajcu će, u utorak, 10.5.2022. godine, u okviru projekta  „Projektiranje i studije za poboljšanje ceste na SEETO ruti 2a, dionica Banja Luka - Ugar (MELR) – Lašva, Lot 1 i Lot 2, Bosna i Hercegovina“, biti održane Javne konsultacije.

Opširnije...

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Javne rasprave