Općina Jajce

Obilježen 25. novembar Dan državnosti BiH

drzava1Jajce, 25.11.2014. godine; Polaganjem cvijeća na Spomen fontanu u centru grada i Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Jajce danas je u Jajcu obilježen 25. novembar Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Svečano obilježavanje ovog praznika otpočelo je sinoć časom historije/povijesti za učenike osnovnih škola i otvaranjem Izložbe “Jajce u Austrougarskom periodu” autorice Merise Kliko.

Opširnije...

Sretan Dan državnosti BiH

dandrzavnostiSvim građanima Jajca upućujemo iskrene čestitke u povodu 25. novembra Dana državnosti BiH, praznika koji označava historijski kontinuitet Bosne i Hercegovine kao države. Odluke ZAVNOBiH-a, kao temelj bosanskohercegovačke državnosti, obaveza su za sve nas, zbog budućih generacija, da poštujemo i čuvamo istinu o viševjekovnom identitetu Bosne i Hercegovine.

 

Čestitamo 25. novembar Dan državnosti BiH!

 

Načelnik Općine Jajce Edin Hozan

Predsjedavajući Općinskog vijeća Jajce, po ovlaštenju OV, Mirko Ljubez

Javna rasprava "Izgradnja mini HE Lučina"

jajcejutros1Jajce, 24.11.2014. godine; Dana 27.11.2014. godine, četvrtak, u Velikoj sali Općine Jajce održat će se Javna rasprava na temu: „Izgradnja male hidroelektrane na rijeci Lučini“ odnosno radi se o korištenju voda rijeke Lučina za proizvodnju električne energije izgradnjom male hidroelektrane (MHE) snage 390 kw. Lokacija objekata koji bi se radili je uzvodno od ušća pritoka Krševac približno kod naselja Karići. Početak Javne rasprave je u 11:00 sati.

Opširnije...

Obustava saobraćaja

vladavodopadJajce, 24.11.2014. godine; Obavještavamo građane da će u povodu obilježavanja 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine i polaganja cvijeća na Spomen fontanu, u utorak, 25.11.2014. godine biti obustavljen saobraćaj svih motornih vozila u ulici Hrvoja Vukčića Hrvatinića u vremenskom intervalu od 10:00 do 11:00 sati.

Program obilježavanja 25. novembra Dana državnosti

dandrzavnostiOpćina Jajce u saradnji sa Domom kulture Jajce, Osnovnim školama „13. rujan”, „Berta KučeraiBraća Jezerčić”, Srednjom strukovnom školom, Dječijim vrtićemBare”, članovima Gradskog Duhačkog Orkestra/Limene glazbe Jajce, HKD „Napredak“, RTV Jajce, Muzejom Drugog zasjedanja AVNOJ-a, JKP „Čistoća i zelenilo“ i Agencijom za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca organizuje niz manifestacija koje će obilježiti 25. novembar Dan državnosti BiH. Pozivamo građane da svojim prisustvom uveličaju sadržaje upriličene u povodu obilježavanja ovog značajnog datuma.

 

P R O G R A M

Obilježavanja 25. novembra Dana državnosti BiH

Opširnije...

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Arhiva vijesti