Općina Jajce

Savjeti građanima pred novu sezonu grijanja

grijanjesavjetiDolaskom hladnijih dana i nižih temperatura započinje sezona grijanja stambenih i poslovnih objekata što povećava opasnost od požara. Služba civilne zaštite Općina Jajce upozorava građane na poduzimanje preventivnih mjera zaštite od požara,  prvenstveno na  redovno čišćenje dimovodnih kanala  koje se izvodi u svrhu izbjegavanja nastanka požara, ali i trovanja ugljen monoksidom. U nastavku donosimo SAVJETE ZA OVOGODIŠNJU SEZONU GRIJANJA

Obavezna prijava plana poljoprivredne proizvodnje za 2019. godinu

web grbObavještavaju se poljoprivredni proizvođači sa prostora općine Jajce da su, u skladu sa Pravilnikom o načinu i uslovima ostvarenja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnje („Službene novine Federacije BiH“, br.32/17 i 55/17), u obavezi izvršiti  prijavu plana proizvodnje za 2019. godinu do 15.11.2018. godine.
 
Prijava plana proizvodnje je uslov za sudjelovanje u programu podrške za sve proizvodnje.
 
Prijave se podnose na propisanom obrascu (Obrazac PPP) koji se preuzima na Protokolu Općine Jajce, odnosno u uredu broj 64.
 
Sve dodatne informacije možete dobiti u Općini Jajce, ured broj 64 ili putem telefona broj: 030 658 011, lokal 118.
 

Sretan 5. oktobar Svjetski dan učitelja i Međunarodni dan djeteta

dandjetetaiuciteljaDanas se obilježava Svjetski dan učitelja i Međunarodni dan djeteta. Tim povodom Načelnik Općine Jajce Edin Hozan svim učiteljima, nastavnicima, profesorima i odgajateljima i djeci Jajca uputio je čestitku u kojoj se kaže:

Opširnije...

Javna reakcija Načelnika općine Jajce: Jajce je uvijek i za sve bio OTVOREN grad

web grbNakon što su mediji objavili pismo koje su potpisali pojedini načelnici i predsjedavajući općinskih vijeća iz Srednjobosanskog kantona, u kojem se tvrdi da je novoizabrani član Predsjedništva BiH Željko Komšić nepoželjan u ovom kantonu, Javnu reakciju uputio je Načelnik Općine Jajce Edin Hozan. U istoj se navodi:
Smatram da pomenuto pismo ima veoma lošu poruku ali je bez ikakve suštinske snage. Ja kao legalista prihvatam sve što je u skladu sa Ustavom BiH, pa tako i odluke proizašle kao proizvod izbora. Jajce je uvijek i za sve bio OTVOREN grad, a posebno za izabrane dužnosnike i zvaničnike na svim nivoima  u našoj državi. Biće mi zadovoljstvo ugostiti sve koji u takvom svojstvu posjete naš grad“.
 

Dom zdravlja Jajce uskoro u funkciju stavlja novi digitalni RTG aparat

domzdravljaRTG9Jajački Dom zdravlja uskoro u funkciju stavlja digitalni rendgen aparat čime građani Jajca dobivaju savremenu vrstu dijagnostičke obrade RTG nalaza. Dom zdravlja Jajce prvi je dom zdravlja u Srednjebosanskom kantonu koji će pružati digitalnu obradu RTG nalaza. Tim povodom Načelnik Općine Jajce Edin Hozan posjetio je danas JZU Dom zdravlja Jajce i razgovarao o unaprjeđenju primarne zdravstvene zaštite građana sa direktorom ove ustanove dr. Nisvetom Hrnjićem, specijalista pulmolog.

Opširnije...

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti