Općina Jajce

Ramazanska čestitka

ramazan masaustu resimleri 4U povodu mubarek dana mjeseca Ramazana svim Muslimanima upućujemo iskrene čestitke uz želju da ovaj plemeniti mjesec posta donese radost i sreću. 
 
RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN!
 
Načelnik Općine Jajce Edin Hozan 

Novi izgled kružne raskrsnice

fontana1 copyOd sinoć je kružna raskrsnica na glavnom prilazu gradskoj jezgri, tačnije na raskršću ulica Hrvoje Vukčića Hrvatinića, Kulina Bana i Stjepana Tomaševića dobila novi izgled. Centar joj krasi fontana koja će ovih dana biti u probnoj fazi. Izvođač radova na fontani, kompanija Grizelj d.o.o. Sarajevo, pustila je u testni rad fontanu na kružnoj raskrsnici. Podizvođač u radovima na fontani bilo je domaće preduzeće Komotin d.o.o. Jajce, a ista će, nakon izvršene primopredaje radova, biti data na upravljanje i održavanje JKP „Čistoća i zelenilo“ Jajce.

Opširnije...

4. Sajam turizma i eko proizvoda STEP - Jajce 2017

step177Drugi je dan 4. Sajma turizma i eko proizvoda STEP – Jajce 2017. Današnji dan u znaku je gastro kutka jajačkih ribara, Udruženja „Zlatovčica“ Jajce. Za sve učesnike i posjetioce Sajma obezbijeđen je riblji paprikaš. Tokom dana biće upriličeno druženje sa izlagačima i dodjela zahvalnica, a večeras u Domu kulture sa početkom u 19:00 sati održaće se Okrugli sto na temu „Pčelarstvo na području općine Jajce“ na kojem će govoriti prof.dr. Goran Mirjanić.

Opširnije...

36. Pozorišne/Kazališne igre BiH počinju 1. jula - Ključ grada doajenu glumišta Draganu Jovičiću

pozorisne2017Najznačajniji pozorišni kulturni događaj u Bosni i Hercegovini Pozorišne/Kazališne igre BiH, 36-te po redu, počinju 1. jula, a  Ključ grada Jajca ove godine, u devet festivalskih dana, biće u rukama doajena glumišta Dragana Jovičića, bivšeg direktora Kamernog teatra 55, saopćeno je ovo na Press konferenciji upriličenoj u Jajcu.

Opširnije...

Zakazana Press konferencija 36. Pozorišnih/Kazališnih igara BiH

JajceSTEPČini nam zadovoljstvo pozvati Vas na PRESS konferenciju u povodu održavanja 36. Pozorišnih/Kazališnih igara BiH.
 
Na Press konferenciji selektor ovogodišnjih Igara, dramski pisac, dramaturg, teatrolog, profesor Almir Bašović, zvanično će objaviti rezultate ovogodišnje selekcije Pozorišnih/Kazališnih igara BiH. 
 
Press konferencija za novinare održaće se u Jajcu, u utorak, 23.5.2017. godine, s početkom u 13:00 sati u zgradi Doma kulture Jajce.
 
Na Press konferenciji novinarima će se obratiti:
 
-Edin Hozan, Načelnik Općine Jajce, predsjednik Vijeća Igara i predsjednik Organizacionog odbora 36. Pozorišnih/Kazališnih igara BiH
-Almir Bašović, selektor 36. Pozorišnih/Kazališnih igara BiH
-Mevzudin Duranović, direktor 36. Pozorišnih/Kazališnih igara BiH
 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti