Općina Jajce

5. Sajam turizma i eko proizvoda STEP - Jajce

STEP 2018 PLAKAT za webJajce će u subotu i nedjelju, 26. i 27. maja 2018. godine biti domaćin 5. Sajma turizma i eko proizvoda STEP-Jajce 2018 koji će označiti i početak turističke sezone u Jajcu.
 
Sajam će biti održan na otvorenom, u centru grada, između dvije kapije, okupiće zainteresovane proizvođače eko proizvoda, turističke agencije, hotelijere i ugostitelje iz svih gradova Bosne i Hercegovine. 
 
Svečanost otvaranja 5. Sajma turizma i eko proizvoda STEP – Jajce 2018 biti će upriličena 26.5.2018. godine, subota, u 11:00 sati na platou Doma kulture u Jajcu. 
 
Sajam se održava pod pokroviteljstvom Općine Jajce i u organizaciji Agencije za kulturno-historijsku i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca.
 
Radujemo se Vašem dolasku.
 
 
 
 

Zakazana 7. sjednica Općinskog vijeća Jajce

web grbZa četvrtak, 24.5.2018. godine zakazana je 7. redovna sjednica Općinskog vijeća Jajce. Sjednica će se održati u Velikoj sali Općine s početkom u 13:00 sati. Za sjednicu je predložen sljedeći Dnevni red:

Opširnije...

Ramazanska čestitka

ramazan masaustu resimleri 4Pred nama su mubarek dani mjeseca Ramazana. Tim povodom svim Muslimanima upućujem iskrene čestitke uz želju da ovaj plemeniti mjesec posta donese radost i sreću. 
 
RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN!
 
Načelnik Općine Jajce Edin Hozan 

Obavijest za poljoprivredne proizvođače o poticajima

web grbSlužba privrede/gospodarstva Općine Jajce obavještava poljoprivredne proizvođače sa područja općine Jajce da je Vlada Srednjobosanskog kantona na svojoj 85. sjednici održanoj 19.04.2018. godine usvojila Program i kriterije utroška sredstava iz budžeta/proračuna SBK/KSB za poticaje u poljoprivredi u 2018. godini. Više o poticajima pročitajte OVDJE

Ispraćena još jedna generacija jajačkih maturanata - posebni pokloni za učenike generacije

maturanti20182 Maturskim defileom kroz grad 238 učenika završnih razreda jajačkih srednjih škola obilježili su kraj srednjoškolskog školovanja. Ova generacija iznjedrila je 4 učenika generacije. Taj epitet ponijele su Lamija Agić, Elvedina Julardžija, Monika Idžanović (učenice Srednje škole „Nikola Šop“ Jajce) i Samanta Jakešević (učenica Srednje strukovne škole Jajce). 

Maturante je pozdravio Načelnik općine Jajce Edin Hozan i čestitao im na uspješno završenom srednjoškolskom obrazovanju. Posebne čestitke na postignutom uspjehu Načelnik Hozan uputio je učenicama generacije uručivši im prigodne poklone. Uz cvijeće i novčani poklon Općine Jajce u iznosu od po 400,00 KM, učenicima generacije bit će osigurana i općinska stipendija.

maturanti20183

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti