Općina Jajce

Objavljen Javni poziv Vlade SBK za prijem volontera - pripravnika

grb sbk smallVlada Srednjobosanskog kantona objavljuje J A V N I P O Z I V za prijem lica za stručno osposobljavanje, bez zasnivanja radnog odnosa, u kantonalne organe uprave. JAVNI POZIV za prijem volontera-pripravnika preuzmite na web stranici Vlade SBK ili OVDJE

 

Javni poziv za dostavljanje prijedloga za dodjelu javnih priznanja i nagrada uz Dan Općine Jajce

web grbPovodom 22. februara/veljače – Dana Općine Jajce, a na osnovu člna 13. Odluke o javnim priznanjima Općine Jajce („Službene novine Općine Jajce“, broj: 5/15), Komisija za odlikovanja i druga javna priznanje Općine Jajce, raspisuje       J A V N I  P O Z I V za dostavljanje prijedloga za dodjelu javnih priznanja i nagrada Općine Jajce.
JAVNI POZIV preuzmite OVDJE 
 

Sretan 25. novembar Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Dan državnosti JajcePoštovani Jajčani i Jajčanke,
 
Ponosni na bogatstvo naših različitosti u naciji, vjeri, kulturi i običajima koji nas povezuju i spajaju, uz želju da toleranicija i suživot budu jedini ispravan put savremene bosanskohercegovačke države, svim građanima Jajca upućujem iskrene čestitke u povodu 25. novembra Dana državnosti BiH,  praznika koji označava historijski kontinuitet Bosne i Hercegovine kao države. 
 
Odluke ZAVNOBiH-a,  kao temelj bosanskohercegovačke državnosti zalog i obaveza za sve nas, zbog budućih generacija, da poštujemo i čuvamo istinu o viševjekovnom identitetuBosne i Hercegovine. 
 
Dragi sugrađani, sretan vam Dan državnosti BiH!
 
Načelnik Općine Jajce Edin Hozan
 

U Jajcu Svečanom sjednicom Općinskog vijeća danas obilježen Dan državnosti BiH

drzavnosti20189Polaganjem cvijeća na Spomen fontanu u centru grada i Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Jajce danas je u Jajcu obilježen 25. novembar Dan državnosti Bosne i Hercegovine. 
 
Svečanost obilježavanja Dana državnosti BiH u Jajcu je počela Izložbom likovnih radova učenica i učenika osnovnih i srednjih škola pod nazivom "Tradicija moga kraja" u organizaciji KUD-a "JAJCE" Jajce otvorenoj u Domu kulture u ponedjeljak 19.11.2018. godine, a nastavljeno prigodnim priredbama organizovanim u jajačkim školama. Sinoć u večernjim satima, u Domu kulture Jajce, upriličen je prigodan Svečani program prožet recitalima učenika osnovnih i srednjih škola, a Jajačkoj publici predstavio se bosanskohercegovački pijanist i glazbeni pedagog Bartolomej Stanković. 
 

Odlukom Vlade Federacije BiH ponedjeljak 26.11. neradni dan

BH zastaveVlada Federacije BiH donijela je Odluku o proglašenju 26. novembra neradnim danom u Federaciji BiH. Kako je obrazloženo, 25. novembar - Dan državnosti BiH, ove godine pada u nedjelju, a s obzirom na značaj Prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a, tim više što je riječ o jubilarnoj, 75. godišnjici tog historijski važnog događaja, odlučeno je da ponedjeljak, 26. novembra bude neradni dan u Federaciji BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.
 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti