Općina Jajce

Posjete porodicama u povodu Božićnih praznika

bozicP3U povodu Božićnih praznika Načelnik Općine Jajce Edin Hozan i predsjedavajući Općinskog vijeća Jajce Ivo Šimunović danas su posjetili naselja Bravnice, Rika, Kamenice i  Ćusine i tom prilikom porodicama koje se nalaze u teškom materijalnom stanju uz čestitku za sretan Božić uručili skromne novčane poklone.

Opširnije...

Božićna čestitka

bozic 0U povodu božićnih praznika, s velikom radošću,  svim građanima Jajca pravoslavne vjeroispovjesti upućujem  iskrene čestitke. Dragi sugrađani želim da radost ovog velikog praznika podijelite sa vama dragim ljudima.  
 
Neka Vam je radostan  i  SRETAN  BOŽIĆ!
 
Načelnik Općine Jajce Edin Hozan
 

Nastavak 9. redovne sjednice Općinskog vijeća Jajce

web grbZa utorak, 8.1.2019. godine zakazan je 2. nastavak 9. redovne sjednice Općinskog vijeća Jajce. Sjednica će se održati u Velikoj sali Općine s početkom u 13:00 sati.
 

Školarci idemo opet zajedno na skijanje

skicentarranceDragi školarci ponovo vam organizujemo odlazak na skijanje. Naime, Općina Jajce u saradnji sa Ski Centarom „Ranča“ i osnovnim i srednjim školama s područja Jajca, za sve jajačke učenike iznova je obezbijedila boravak na ovom skijalištu i uživanje u radostima na snijegu. 
 
Na skijanje, organizovano, vodimo vas od ponedjeljka, 7.1.2019. godine.

Opširnije...

Obavijest poljoprivrednicima - obrađivanje zemljišta i obaveza prijave promjena u RPG i RK

web grbObavještavaju se vlasnici poljoprivrednog zemljišta koji nisu u mogućnosti koristiti (obrađivati) isto, da su u skladu s članom 37. Zakona o poljoprivrednom zemljišitu obavezni do 31.03.2019. godine obavijestiti nadležni općinski organ o istome. Obavijest u cjelosti možete pročitati OVDJE

Takođe, Služba privrede Općine Jajce obavještava poljoprivredne proizvođače sa područja općine Jajce koji su izvršili upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) i Registar klijenata (RK) da su, shodno članu 14. Pravilnika o upisu u RPG i RK (,,S1. novine FBiH" br. 42/08), dužini izvršiti prijavu promjene podataka (ažuriranje) u navedenim registrima.
 
Izmjene se odnose na obradive površine, vrstu i brojno stanje stočnog fonda, izmjene kod upisa članova poljoprivrednog gazdinstva i drugo.
 
Sve navedene izmjene dužni ste dostaviti do 31.03.2019. godine u Službu privrede/gospodarstva Ured broj 64.
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti