Općina Jajce

Do 28.8.2017. godine ulicom Gornja Katina zabrana saobraćaja za teretna vozila

web grbObavještavamo građane da se zbog izvođenja radova na sanaciji dijela ceste obustavlja saobraćaj ulicom Gornja Katina prema Carevom polju, u oba smijera, za teretna motorna vozila. Saobraćaj na ovoj dionici obustavlja se u periodu od 18.8.2017. godine do 28.8.2017. godine. Molimo građane za razumjevanje.

Poziv na radionicu Agencije za javne nabavke i Evropske banke za obnovu i razvoj

javnenabaradAgencija za javne nabavke BiH u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) poziva zainteresovane učesnike da se registruju za učestvovanje na besplatnoj dvodnevnoj radionici o Politikama i Pravilima nabavke Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) koja će se održati 13. i 14. septembra 2017. godine u Banja Luci.

Opširnije...

Načelnik Hozan posjetio gospođu Rašidu - Skromni poklon za veliki i nesebičan rad

rasidatv2Danas je Načelnik Općine Jajce Edin Hozan posjetio našu sugrađaku Rašidu Kovačević i uručio joj poklon u znak zahvalnosti za njen nesebični angažman na uređenju zelenih površina u gradu. Naime, gospođa Rašida, jajačka penzionerka, godinama, samoinicijativno čisti i uljepšava jajačke ulice i naselja. Inicijativa da se ovoj vrijednoj 75-togodišnjakinji dodijeli specijalno priznanje potekla je od predstavnica Lokalnog informativnog časopisa „Senzor“ koje su danas, zajedno sa Načelnikom Hozanom, posjetile gospođu Rašidu.

Teta Rašida je odbila novac, a poželjela je televizor. Danas je televizor gospođi Rašidi uručio Načelnik Općine Jajce Edin Hozan.

Opširnije...

Ambasador Moore u oproštajnoj posjeti Jajcu

moorNačelnik Općine Jajce Edin Hozan primio je tokom jučerašnjeg dana u oproštajnu posjetu Nj.E. Ambasadora Jonathana Moora, Šefa Misije OSCE-a u BiH koji od 1. septembra prelazi na novu dužnost.
 
Ambasador Jonathan Moore zahvalio je načelniku Općine Jajce Edinu Hozanu za uspješnu saradnju i ponudio podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini aktivnostima koje promovišu inkluziju i toleranciju, uz poseban akcenat na oblast školstva.  

Opširnije...

Potpisani ugovori o sufinansiranju projekata nevladinih organizacija

nvoimladi2017Načelnik Općine Jajce Edin Hozan potpisao je danas ugovore sa predstavnicima NVO i omladinskih organizacija sa područja općine Jajce čiji projekti su dobili podršku Općine Jajce. Zahvaljujući se nevladinim organizacijama za pokrenute aktvnosti i društveno koristan rad kojim se bave Načelnik Hozan izrazio je žaljenje što odobrena sredstva nisu veća, ali i iskazao nadu da će već naredne godine biti bolje.
 
Ukupna  dodijeljena sredstava  za mlade i NVO  iznose  22.000,00 KM, a implementiraće se kroz šesnaest različitih projekata.

Opširnije...

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti