Općina Jajce

Izbor sportiste općine Jajce za 2016. godinu

izborsportisteU organizaciji Sportskog saveza Općine Jajce i pod pokroviteljstvom Općine Jajce u petak, 24.02.2017. godine u Velikoj sali Općine Jajce sa početkom od 19:00 sati biće održana manifestacija „Izbor sportiste godine općine Jajce za 2016.godinu”.

Opširnije...

Obavijest vlasnicima poljoprivrednog zemljišta

poljzapustenoObaviještavaju se vlasnici poljoprivrednog zemljišta koji nisu u mogućnosti koristiti (obrađivati) isto u skladu s članom 37. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (Službene novine F BiH, broj:52/09), da su u obavezi do 31.03.2017. godine obavijestiti nadležni općinski organ o istome. Vlasnici koji ne prijave zemljište koje se ne obrađuje (zapušteno zemljište) podliježu plaćanju upravne takse (pristojbe) u slijedećem iznosu:

Opširnije...

Svečanom priredbom učenici OŠ "Berta Kučera" čestitali svom gradu rođendan

danopcskola7Danas su učenici Osnovne škole „Berta Kučera“ Jajce upriličili svečanost u povodu Dana općine. Igrom, pjesmom i pričom svom gradu čestitali su rođendan. Svečanosti je prisustvovao i Načelnik općine Jajce Edin Hozan.

Opširnije...

Grade sretan ti 621. rođendan

jajcedijasporaJajčankama i Jajčanima ma gdje bili čestitamo 22. februar/veljača Dan općine Jajce.

GRADE SRETAN TI 621. ROĐENDAN !

22. februar/veljača Dan općine Jajce

Jvodopad122. februar/veljača obilježava se kao Dan općine Jajce. Datum je ovo prvog pisanog pominjanja grada Jajca 1396. godine u Povelji iz dubrovačkog arhiva. Tim povodom Načelnik Općine Jajce Edin Hozan uputio je čestitku građanima Jajca. U čestitci se kaže:

Opširnije...

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti