Općina Jajce

Jajce će u danima vikenda okupiti ljubitelje automobilizma i srednjevjekovlja

1 sak komotinU danima vikenda pred nama Jajce će biti domaćin dva sadržaja. Prvi je za ljubitelje automobilizma, a drugi za ljubitelje srednjovjekovlja.

6. Međunarodni auto slalom „Plivska jezera 2024“ u organizaciji SAK „Komotin“ Jajce i pod pokroviteljstvom Općine Jajce okupit će brojne takmičare iz BiH, Hrvatske i Srbije. Slalom se i ove godine vozi na atraktivnoj stazi koja se proteže od Divčana do Kuprešana. Ova staza, sa svojim izazovnim krivinama i pravcima, pruža idealne uslove za takmičare da pokažu svoje veštine. Trka će se održati u subotu, 13. jula 2024. godine sa početkom u 10:00 sati.

 

 

Opširnije...

Prijem za najbolje učenike Osnovne škole „13. rujan“ Jajce

13.rujan učenici generacije 1Nakon što je na završnim svečanostima ispraćaja maturanata u OŠ „Berta Kučera“ i OŠ „Jajce“ Kruščica najboljim učenicima ovih škola uručio nagrade, danas je Načelnik općine Jajce Edin Hozan upriličio prijem za najbolje učenike Osnovne škole „13. rujan“.

Opširnije...

Iz Jajca jutros ispraćeni učesnici 20. Biciklističkog maratona Bihać - Srebrenica

biciklistički maraton 2024 19Već po tradiciji, Jajce je i ove godine ugostilo učesnike 20. Biciklističkog maratona Bihać – Srebrenica "Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi". Sinoć u večernjim satima više od 300 biciklista, na kraju prve etape i vožnje od Bihaća stigli su u Jajce gdje su konačili. 
 
Jutros su učesnici 20. Biciklističkog maratona Bihać-Srebrenica ispraćeni iz Jajca. Preko 300 biciklista, učesnika maratona, pozdravio je Načelnik Općine Jajce Edin Hozan, odajući zahvalnost svim učesnicima u ovoj humanoj misiji, uz želje za uspješan put i sretan dolazak na konačno odredište.

Načelnik Hozan primio učesnike „Handball camp Marko Panić“

kamp panić 2024 1I ove godine Jajce je, zahvaljujući Jajčaninu Marku Paniću, rukometašu francuskog Montpelliera, reprezentativcu BiH, centar rukometnog sporta za mlade. 
 
„Handball camp Marko Panić“ održava se od 7. do 13. jula u Jajcu. Bit će to šest dana intenzivnog treninga i zanimljivih aktivnosti za 80 mladih učesnika, dječaka i djevojčica uzrasta od 12 do 18 godina koji dolaze iz Njemačke, Švedske, Francuske, Italije, Poljske, Norveške, Bjelorusije i  Bosne i Hercegovine.

Obavijest o obustavi saobraćaja ulicom HVH na dan 9.7.2024. godine

web grbObavještavamo građane da će u utorak, 9.7.2024. godine, u vremenskom periodu od 7:30 do 8:30 sati biti obustavljen saobraćaj ulicom Hrvoja Vukčića Hrvatinića, radi nesmetanog pristizanja i ispraćaja biciklista učesnika 20. Biciklističkog maratona Bihać – Srebrenica.

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti