Općina Jajce

Načelnik Općine Jajce primio Ambasadoricu SAD u BiH NJ.E. Maureen Cormack

ambasadoricasad1Načelnik Općine Jajce Edin Hozan primio je danas u radnu posjetu Ambasadoricu SAD u BiH NJ.E.  Maureen Cormack sa saradnicima. Tokom susreta razgovaralo se o problemu srednjih škola u Jajcu. Načelnik Hozan upoznao je Ambasadoricu NJ.E.  Maureen Cormack sa dugogodišnjom borbom Bošnjaka Jajca za prava u obrazovnom sistemu koja su zakonom zagarantovana.

Opširnije...

Stipendije za školsku 2016/2017. godinu

web grbOpćinska Komisija za dodjelu stipendija utvrdila je preliminarne Liste za dodjelu stipendija Općine Jajce u 2016/2017. godini. Na Javni poziv pristiglo je ukupno 229 prijava, od toga 211 prijava je kompletnih, dok je 18 prijava odbijeno zbog toga što ne ispunjavaju sve uslove konkursa.

U skladu sa Odlukom o kriterijima za dodjelu stipendija Općine Jajce Komisija je izvršila bodovanje, te sastavila Preliminarnu listu za prvu godinu studija, Preliminarnu listu za ostale godine studija, te listu studenata koji ne ispunjavaju uslove oglasa.

Komisija je dana 21.03.2017. godine objavila Preliminarne liste na Oglasnoj ploči Općine Jajce od kada počinje teći rok za prigovor na preliminarnu listu.

Na preliminarnu listu može se izjaviti prigovor Komisiji u roku od 8 dana od dana objave liste na Oglasnoj ploči Općine Jajce. Po isteku roka za prigovor Komisija će sačiniti konačnu listu i istu javno objaviti.

Preliminarne liste možete preuzeti: http://www.opcina-jajce.ba/aktuelnosti/stipendije.html

Misija OSCE u BiH upriličila Okrugli sto u Jajcu

oscenerzuk5U organizaciji OSCE Misije u Bosni i Hercegovini, Terenske kancelarije u Travniku, u Jajcu je juče održan Okrugli sto na temu „Uloga društvene povezanosti/kohezije u socio-ekonomskom razvoju zajednice“. Radionica je imala za cilj podstaći dijalog između različitih grupa u zajednici, kao i podići svijest zajednice o društvenoj povezanosti. Gost predavač o ovoj temi bio je profesor na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu doktor Nerzuk Ćurak, novinar, esejist i publicista.

Opširnije...

Javna rasprava o Nacrtu Budžeta za 2017. godinu

budzetrasprava1Sastankom sa predstavnicima Udruženja proisteklih iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 otpočela je Javna rasprava o Nacrtu Budžeta/Proračuna općine Jajce za 2017. godinu i trajat će do 31.3.2017.godine. U tom periodu svi korisnici Budžeta/Proračuna, zainteresovani građani, nevladine organizacije i udruženja svoje prijedloge na Budžet/Proračun Općine Jajce za 2017. godinu mogu dostaviti u pisanoj formi u Kabinet Općinskog Načelnika.

Opširnije...

Jajce domaćin trodnevnog susreta mladih BiH i Konferencije u organizaciji SHL-a i NDC-a BiH

NDC2Jajce će od 6. do 8. maja biti domaćin trodnevnog susreta mladih iz cijele Bosne i Hercegovine i Konferencije pod nazivom „Jajce još jedna uspješna priča ili ....????“ čiji domaćini će biti Fondacija Schüler Helfen Leben (SHL) i Nansen Dijalog Centar (NDC) Sarajevo, potvrđeno je ovo na danas održanom sastanku predstavnika ovih organizacija sa Načelnikom Općine Jajce Edinom Hozanom.

Opširnije...

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti