Općina Jajce

Lokacije biračkih mjesta na području Jajca

Op izbori 2018Općinska izborna komisija/povjerenstvo Jajce objavljuje LOKACIJE BIRAČKIH MJESTA na području općine Jajce. Lokacije pogledajte OVDJE

Plan obuke Biračkih odbora

Op izbori 2018Općinska izborna komisija/povjerenstvo Jajce donosi korigovani Plan obuke biračkih odbora za provedbu Općih izbora 2018. godine. KORIGOVANI PLAN OBUKE BIRAČKIH ODBORA možete pogledati OVDJE

Čestitka gađanima Jajca

jajcedijasporaU povodu obilježavanja 23. godišnjice oslobođenja našeg grada svim građanima Jajca upućujem iskrene čestitke sa željama da, čuvajući uspomene na ponosne septembarske dane slobode, zajedno gradimo sretniju budućnost za sve nas. Ovo je  prilika da odamo priznanje svim borcima koji su ugradili svoje živote u slobodu našeg grada. 
 
Načelnik Općine Jajce Edin Hozan
 

Objavljena Preliminarna lista granta za poljoprivredu u 2018. godini

web grbPreliminarnu listu granta za poljoprivredu možete preuzeti OVDJE 

Protiv ove Liste može se izjaviti prigovor Općinskom načelniku u roku od 8 dana od dana objave na Oglasnoj ploči i web stranici Općine. 

Čestitke za Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize općine Jajce

paraplegicari1Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize općine Jajce uručilo je Zahvalnicu Načelniku Općine Edinu Hozanu za nesebičnu i svestranu pomoć u radu Udruženja. Na čelu sa predsjednikom Emirom Zejnilagićem članove Udruženja primio je Načelnik Hozan i zahvalio im se na njihovom požrtvovanom i uspješnom radu, te posebno čestitao na uspjehu postignutom na 15. sportskim igrama paraplegičara – Međunarodnom otvorenom prvenstvu održanom u Sarajevu. Najmlađi član Nedim Šido osvojio je dva zlata i jedno srebro, a među 150 takmičara devet predstavnika iz Jajca osvojili su ukupno 9 medalja. Najstariji učesnik Igara  bio je Anto Grgić, dok je Osman Turanović, član Jajačkog Udruženja, također učesnik Igara u Sarajevu, 60 puta darovao krv.

Opširnije...

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti