Općina Jajce

Obavijest o privremenoj regulaciji saobraćaja ulicom Hrvoja Vukčića Hrvatinića

web grbObavještavamo građane da je zbog nastavka radova na rekostrukciji ulice Hrvoja Vukčića Hrvatinića na snazi novi režim saobraćaja. Odlukom Općinskog Načelnika izmijenjena je Odluka o privremenoj regulaciji saobraćaja od 27.2.2018. godine. Od sutra (srijeda), 14.3.2018. godine na snazi je nova Odluka o privremenoj regulaciji saobraćaja prema kojoj:

Opširnije...

Sretan 8. mart Međunarodni Dan žena

dan ženaPoštovane majke, supruge, sestre, drage sugrađanke,
 
Čestitam vam 8. mart Međunarodni Dan žena! Hvala vam što svojom ljubavlju, znanjem, energijom i razumjevanjem činite naš život sretnim. 
 
Neka vam je sretan  Dan žena!
 
Načelnik Općine Jajce Edin Hozan

Nastavak radova na rekonstrukciji ulice Hrvoja Vukčića Hrvatinića - novi režim saobraćaja

web grbObavještavamo građane da se zbog nastavka radova na rekostrukciji ulice Hrvoja Vukčića Hrvatinića donosi Odluka o privremenoj regulaciji saobraćaja. Od ponedjeljka, 5.3.2018. godine, zabranjuje se saobraćaj svim vozilima sa kružnog toka u ulicu H.V.Hrvatinića. Dozvoljava se saobraćaj svim vozilima čija ukupna masa ne prelazi 3,5 tona preko Starog plivskog mosta, od autobuske stanice prema centru grada. 

Molimo građane za razumjevanje.

Svečanom sjednicom obilježen Dan civilne zaštite

cz20181U povodu 1. marta/ožujka Dana civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine i Svjetskog dana civilne zaštite Općinski štab/stožer civilne zaštite Općine Jajce upriličio je Svečanu sjednicu na kojoj su dodjeljena priznanja civilne zaštite za posebne zasluge u oblasti zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća u Općini Jajce.

Opširnije...

Načelnik Hozan primio mlade košarkaške reprezentativce BiH

kosu168Danas je Načelnik općine Jajce Edin Hozan primio reprezentatice BiH, kadetsku U16 košarkašku  reprezentaciju Bosne i Hercegovine predvođenu selektorom i prvim trenerom Admirom Prašovićem, pomoćnim trenerom Milošem Miloševićem i fizioterapeutom Azurom Mehanovićem.
 
Naime, kadetska U16 košarkaška reprezentacija BiH, predhodna tri dana pripreme pred odlazak u Podgoricu na prijateljski susret sa reprezentacijom Crne Gore, obavila je u Jajcu. Domaćini mladim reprezentativcima bili su Općina Jajce i Košarkaški klub „Vodopad“ Jajce. 

Opširnije...

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti