Općina Jajce

Obustava saobraćaja u dane 26. i 27.9.2023. godine na lokalnoj cesti R413b

web grbObavještavamo građane da će 26.9.2023. godine (utorak) i 27.9.2023. godine (srijeda) u vremenskom periodu od 9:00 do 15:00 sati doći do obustave saobraćaja na lokalnoj cesti R413b-Gornji Bešpelj-Donji Bešpelj-Podovi, u naselju Seoci, radi izvođenja radova na rekonstrukciji dionice navedene lokalne ceste.

Saobraćaj se za vrijeme izvođenja radova preusmjerava na alternativni pravac Zdaljevac-Podovi-Donji Bešpelj-Gornji Bešpelj.

Svjetski dan turizma u Jajcu ove godine bit će popraćen brojnim sadržajima i aktivnostima

svjetski dan turizma 2023Jajce se pridružuju obilježavanju Svjetskog dana turizma s nizom posebnih ponuda usluga i aktivnosti za lokalno stanovništvo i posjetitelje. Turistička zajednica općine Jajce i partneri pripremili su prigodne ponude kojima će tokom dva dana prezentovati dio turističke i ugostiteljske ponude našeg grada. 
 
Prigodne cijene i popusti odobravaju se svima koji će koristiti uključene sadržaje i usluge u navedenim terminima.

Opširnije...

Čestitka građanima Jajca

jajce20201U povodu obilježavanja 28. godišnjice oslobođenja našeg grada svim građanima Jajca upućujemo iskrene čestitke.  Ovo je  prilika da, njegujući sjećanja, odamo priznanje svim borcima koji su utkali svoje živote u slobodu našeg grada. 
 
Poštovani sugrađani, čuvajući uspomene na ponosne septembarske dane slobode, zajedno gradimo sretniju budućnost za sve nas!
 
Načelnik Općine Jajce Edin Hozan
Predsjedavajući Općinskog vijeća Jajce Josip Topić
 

U Jajcu potpisani ugovori o sanaciji dijela objekta vrtića "Naša radost"

1 crs vrtic1Danas je u Jajcu potpisan Ugovor o udruživanju sredstava između Općine Jajce i Catholic Relief Services BiH u okviru projekta PRO-Budućnost. Riječ je o zajedničkom projektu sanacije dijela objekta vrtića „Naša radost“ u Jajcu. Vrijednost radova iznosi blizu 190.000 KM, od čega će CRS BiH implementirati donatorska sredstva USAID-a u iznosu od 80.000 KM, a preostali dio finansira Općina Jajce. Danas je zaključen i Ugovor o izvođenju radova Između Općine Jajce, CRS BiH i Mukić-Komerc d.o.o. Jajce. Radovi na sanaciji počinju uskoro.

Potpisani Ugovori o raspodjeli sredstava Republike Hrvatske za finansiranje programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH za 2023. godinu – za Jajce 40.000 eura

1 ugovorRH1Jučer je na Radimlji kod Stoca, u organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, upriličeno svečano potpisivanja ugovora o finansijskoj podršci za provedbu kulturnih, obrazovnih, naučnih, zdravstvenih, poljoprivrednih i ostalih programa i projekata od interesa za Hrvate u Bosni i Hercegovini za 2023. godinu.

Opširnije...

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti