Općina Jajce

Obavijest o obustavi saobraćaja na dan 20.7.2024. godine

web grbObavještavamo građane da će u povodu održavanja Defilea folklornih društava učesnika VIII Festivala folklora „Dani Vlatka Jurića” biti obustavljen saobraćaj ulicama: sv.Luke od prostorija KUD-a „Jajce“, dio ulice Kulina Bana i ulica Hrvoja Vukčića Hrvatinića do Doma kulture Jajce. Saobraćaj se u navedenim ulicama obustavlja na dan 20.7.2024. godine, subota, u vremenskom periodu od 18:00 do 21:00 sati.

Danas se otvara VIII Festival folklora "Dani Vlatka Jurića"

dani vlatka jurića 2024 2KUD „Jajce” danas otvara vrata VIII Festivala folklora „Dani Vlatka Jurića”.  U toku dana upriličena je Radionica tetoviranja po uzoru na tetoviranje žena Srednje Bosne, a Festival će biti otvoren večeras Izložbom fotografija i nošnji „Omaž -Vlatko Jurić” u prostorijama Društva s početkom u 19:00 sati.

Opširnije...

Jajce će u danima vikenda okupiti ljubitelje automobilizma i srednjevjekovlja

1 sak komotinU danima vikenda pred nama Jajce će biti domaćin dva sadržaja. Prvi je za ljubitelje automobilizma, a drugi za ljubitelje srednjovjekovlja.

6. Međunarodni auto slalom „Plivska jezera 2024“ u organizaciji SAK „Komotin“ Jajce i pod pokroviteljstvom Općine Jajce okupit će brojne takmičare iz BiH, Hrvatske i Srbije. Slalom se i ove godine vozi na atraktivnoj stazi koja se proteže od Divčana do Kuprešana. Ova staza, sa svojim izazovnim krivinama i pravcima, pruža idealne uslove za takmičare da pokažu svoje veštine. Trka će se održati u subotu, 13. jula 2024. godine sa početkom u 10:00 sati.

 

 

Opširnije...

Javni poziv za uvid u Idejni projekat u postupku izdavanja urbanističke dozvole u naselju Klimenta

web grbNa osnovu člana 66. Zakona o prostornom uređenju („Službene novine SBK/KSB“, broj 11/14) Služba graditeljstva/urbanizma, prostornog uređenja, geodetskih, katastarskih i imovinsko-pravnih poslova raspisuje JAVNI POZIV za uvid u: 
 
IDEJNI PROJEKAT radi izjašnjenja u postupku izdavanja urbanističke saglasnosti za izgradnju proizvodnog objekta – solarne elektrane „Niko“ – 149,9 kW u naselju Klimenta, općina Jajce, po zahtjevu podnositelja „Mlinpek Pekarnica“ d.o.o. Jajce. Uvid se može izvršiti lično ili putem punomoćnika dana 22.7.2024. godine, ponedjeljak, u periodu od 11:00 do 13:00 sati, u zgradi Općine Jajce (kancelarija br. 47).
 
Osobe koje se odazovu ovom pozivu dužne su dokazati da su stranke u postupku. Ako stranke u postupku ne pristupe uvidu u projektnu dokumentaciju u određenom roku, smatra se da im je pružena mogućnost uvida u projekat, te iste iz tog razloga ne mogu tražiti obnovu postupka, pa će se postupak izdavanja urbanističke saglasnosti nastaviti u skladu sa Zakonom o prostornom uređenju („Službene novine SBK/KSB“, broj 11/14).
 

Prijem za najbolje učenike Osnovne škole „13. rujan“ Jajce

13.rujan učenici generacije 1Nakon što je na završnim svečanostima ispraćaja maturanata u OŠ „Berta Kučera“ i OŠ „Jajce“ Kruščica najboljim učenicima ovih škola uručio nagrade, danas je Načelnik općine Jajce Edin Hozan upriličio prijem za najbolje učenike Osnovne škole „13. rujan“.

Opširnije...

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti