Općina Jajce

Vijesti

Obavijest Federalnog zavoda za statistiku

fzs1Obavještavamo građane da će Federalni zavod za statistiku u periodu od 1.2. do 31.3.2017. godine na području općine Jajce provoditi Anketu o obrazovanju odraslih u Federaciji BiH. 
 
Anketiranje domaćinstava na terenu obavljat će ovlašteni anketar Federalnog zavoda za statistiku. 
 
Anketa o obrazovanju odraslih je istraživanje koje je usmjereno na osobe starosti od 25 do 64 godine koje žive u privatnim domaćinstvima. Svrha istraživanja je prikupljanje informacija o učešću posmatranih osoba u svim oblicima cjeloživotnog učenja – formalno, neformalno i informalno učenje. Istraživanje se provodi na uzorku izabranih domaćinstava. Anketom se prikupljaju i informacije o poznavanju stranih jezika ispitanika.
 
Anketa o obrazovanju odraslih se provodi u svim zemljama članicama Evropske unije, državama EFTA i državama kandidatima za članstvo u EU, prema jedinstvenoj metodologiji propisanoj od Eurostat-a, što obezbjeđuje međunarodnu uporedivost podataka.
 
Zato, iz Federalnog zavoda za statistiku mole za puno razumjevanje i podršku u provođenju ove aktivnosti.
 
Prikupljeni podaci za pojedince i domaćinstva su povjerljivi i koristiće se isključivo u statističke svrhe u skladu sa članom 37. Zakona o statistici Federacije BiH („Službene novine F BiH“ broj 63/03 i 9/09) i Zakonom o zaštiti ličnih podataka Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“ broj 49/06).
 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Obavijest Federalnog zavoda za statistiku