Općina Jajce

Vijesti

Poziv privrednicima

bigmevFondacija BIGMEV – Turski Centar za razvoj odnosa sa Bosnom i Hercegovinom u Jajcu će upriličiti za prezentaciju na temu „Mogućnosti saradnje Bosanskih i Turskih firmi i plasiranje proizvoda na Tursko tržište“. 
 
Pozivaju se privrednici s područja općine Jajce da prisustvuju prezentaciji koja će biti upriličena u četvrtak, 9.2.2017. godine u Hotelu „Turist 98“ s početkom u 11:00 sati.
 
Inače, Fondacija BIGMEV osnovana je s ciljem razvoja ekonomskih, kulturoloških i naučnih odnosa između Bosne i Hercegovine  i Republike Turske.  Fondacija pored Istanbula, ima urede u Bursi i u Sarajevu, a ciljevi su povećati nivo turskih investicija u Bosni i Hercegovini, povećati obim trgovinske razmjene između Bosne i Hercegovine i Republike Turske, stvaranje održivih veza između poslovnih krugova, unaprjeđenje odnosa BH dijaspore sa domovinom i dati doprinos u razvoju Bosne i Hercegovine.
 
Značaj ove saradnje smatramo važnim i za našu Općinu u pogledu plasmana naših proizvoda na tržištu Republike Turske i obratno te se nadamo Vašoj posjeti i mogućoj budućoj saradnji.
 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Poziv privrednicima