Općina Jajce

Vijesti

Mogućnosti saradnje privrednika Jajca sa privrednicima iz Turske

bigmevpr4Fondacija BIGMEV – Turski Centar za razvoj odnosa sa Bosnom i Hercegovinom jučer je u Jajcu za privrednike sa ovog područja upriličila prezentaciju na temu „Mogućnosti saradnje Bosanskih i Turskih firmi i plasiranje proizvoda na Tursko tržište“. Razgovaralo se o načinima saradnje i povezivanja preduzeća sa područja Jajca sa preduzećima iz Turske. Učesnike je pozdravio Načelnik Općine Jajce Edin Hozan i zahvalio se na ponuđenoj saradnji a privrednike pozvao da iskoriste sve mogućnosti za proširenje tržišta i povećanje investicija.

Ekonomska saradnja sa Turskom je važna kako u pogledu plasmana naših proizvoda na tržištu Republike Turske, tako i mogućeg ulaganja Turske u privredu Jajca, ocjenjeno je tokom razgovora. Fondacija BIGMEV ponudila je privrednicima Jajca nekoliko mogućih načina uspostave saradnje, među kojima su zajednički nastupi na sajmovima u Turskoj i organizovana posjeta privredinika iz Jajca Turskoj koja bi mogla uslijediti već u aprilu mjesecu kao prvi korak u uspostavi saradnje.
 
Inače, Fondacija BIGMEV osnovana je s ciljem razvoja ekonomskih, kulturoloških i naučnih odnosa između Bosne i Hercegovine  i Republike Turske.  Fondacija pored Istanbula, ima urede u Bursi i u Sarajevu, a ciljevi su povećati nivo turskih investicija u Bosni i Hercegovini, povećati obim trgovinske razmjene između Bosne i Hercegovine i Republike Turske, stvaranje održivih veza između poslovnih krugova, unaprjeđenje odnosa BH dijaspore sa domovinom i dati doprinos u razvoju Bosne i Hercegovine.
 
bigmevpr1 bigmevpr2

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Mogućnosti saradnje privrednika Jajca sa privrednicima iz Turske