Općina Jajce

Vijesti

Počinje 2. Košarkaški KUP kraljevskog grada

2kupkos1Grad Jajce od 17. do 19. februara ugostiće mlade košarkaše iz pet država. 
 
U organizaciji Košarkaškog kluba „Vodopad“ Jajce i pod pokroviteljstvom Općine Jajce, u povodu Dana općine, Jajce će biti domaćin 2. Košarkaškog KUP-a kraljevskog grada, koji je ove godine poprimio i predznak „međunarodni“. U tri dana koliko će turnir trajati jajačka publika imat će priliku gledati preko 130 talentovanih košarkaša Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Gosti grada Jajca biće i mladi košarkaši prijateljskog grada Szekszarda iz Mađarske. 
 
Ove godine Košarkaški KUP u Jajcu okupiće osam ekipa, a nastupit će mlađi kadeti iz osam klubova: Škola košarke „Dražen Petrović“ Šibenik, KK „Cibona“ Zagreb, OKK „Spars“ Sarajevo, KK „Budućnost“ Podgorica, KK „Koš“ Sarajevo, KK „Dubrava“ Zagreb, KK „Radnički 1950“ Kragujevac, te domaćin KK „Vodopad“ Jajce. 
 
Košarkaški turnir jedinstvna prilika za afirmaciju mladih igrača.
 
Turnir će zvanično biti otvoren u petak 17.2.2017. godine utakmicom domaćina Košarkaškog kluba „Vodopad“ i zagrebačke „Cibone“ sa početkom u 20:00 sati. Sve utakmice Košarkaškog KUP-a odigrat će se u Gradskoj sportskoj dvorani. 
 
 2kupkos2

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Počinje 2. Košarkaški KUP kraljevskog grada