Općina Jajce

Vijesti

Završen 2. Košarkaški KUP kraljevskog grada

2kup13Grad Jajce minulog je vikenda ugostio mlade košarkaše iz pet država. 
 
U organizaciji Košarkaškog kluba „Vodopad“ Jajce i pod pokroviteljstvom Općine Jajce, u povodu Dana općine, Jajce je bilo domaćin 2. Košarkaškog KUP-a kraljevskog grada, koji je ove godine poprimio i predznak „međunarodni“. U tri dana koliko je turnir trajao jajačka publika imala je priliku gledati preko 130 mladih talentovanih košarkaša Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Mađarske.
Pobjednici ovogodišnjeg 2. Košarkaškog KUP-a kraljevskog grada je ekipa OKK „Spars“ Sarajevo.  
 
U uzbudljivoj i neizvjesnoj finalnoj utakmici između OKK „Spars” Sarajevo i KK „Cibona” Zagreb slavile su Sarajlije sa rezultatom 64:61. Ovim trijumfom, osim što su osvojili prvo mjesto na košarkaškom Kupu kraljevskog grada, „Sparsi“ su odbranili i prošlogodišnju titulu.
2kup152kup17 
 
U utakmici za treće mjesto, ekipa Škole košarke “Dražen Petrović” iz Šibenika savladala je momčad KK “Sava” iz Beograda rezultatom 87:73. 
2kup16 2kup18
 
Za najkorisnijeg igrača turnira proglašen je Jure Leadin član ŠK “Dražen Petrović” iz Šibenika, dok je najbolji strijelac turnira igrač KK „Cibona“ Noa Svoboda. 
2kup7 2kup9
 
Učešće na turniru uzelo je 8 ekipa iz 5 država i 7 gradova i to: OKK „Spars” (Sarajevo), ŠK „Dražen Petrović” (Šibenik), KK „Sava” (Beograd), KK „Koš” (Sarajevo), KK „Alisca Terra FKSE” (Szekszard), KK „Budućnost” (Podgorica), KK „Cibona” (Zagreb) te domaćin, KK „Vodopad Jajce”.
 
Svečani kulturno zabavni program  upriličen je u nedjelju i bio je svojevrsna najava finalne utakmice ovogodišnjeg 2. Košarkaškog KUP-a kraljevskog grada. 
 
KUD „Jajce“ Jajce, BZK „Preporod“ Jajce i KUD „Stari grad“ Jajce, Limena glazba/Duhački orkestar Jajce i hor Udruženja/Udruge penzionera/umirovljenika općine Jajce svojim nastupom uveličali su završnicu  2. Košarkaškog KUP-a kraljevskog grada i tako dali svoj doprinos obilježavanju Dana općine Jajce. 
 
Općina Jajce zahvaljuje se organizatoru KK "Vodopad" Jajce i svim učesnicima ove sportske manifestacije i kulturno umjetničkog programa.
 
2kup4 2kup10
 
2kup12
2kup8
 
2kup20 2kup19
2kup62kup11

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Završen 2. Košarkaški KUP kraljevskog grada