Općina Jajce

Vijesti

Svečanom priredbom učenici OŠ "Berta Kučera" čestitali svom gradu rođendan

danopcskola7Danas su učenici Osnovne škole „Berta Kučera“ Jajce upriličili svečanost u povodu Dana općine. Igrom, pjesmom i pričom svom gradu čestitali su rođendan. Svečanosti je prisustvovao i Načelnik općine Jajce Edin Hozan.

Učenike i nastavnike pozdravio je direktor ove obrazovne institucije Fikret Čančar i zahvalio se učenicima, nastavnicima i Općini Jajce na podršci u organizaciji ove svečanosti pozvavši učenike da njeguju baštinu i čuvaju od zaborava bogatu historiju svoga grada.
 
U Holu centralne škole u povodu Dana općine Jajce postavljena je Izložba „Jajce – kraljevski grad“ koja je bila predstavljena u gradovima širom Evrope od Pariza,Göteborga, Helsingborga, Stockholma, Malmöea  preko Zagreba, Virovitice do Sarajeva i  Zenice. Učenici će u narednim danima moći pogledati ovu izložbenu postavku koja je nastala je u želji da se široj publici predstavi bogatstvo kulturno-historijske i prirodne baštine Jajca.
 
U povodu Dana općine Jajce o svom gradu učenici Osnovne škole „Berta Kučera“ pisali su na temu „Jajce u sadašnjosti i Jajce u budućnosti“ . Nagrada za najbolji literarni rad pripala je Farisu Imamoviću učeniku osmog razreda, a nagrađen je i burnim aplauzom nakon što je na svečanosti pročitao nagrađeni rad. Aplauzom su školarci pozdravili i svoju kolegicu Lamiju Leko, učenicu ove škole, koja uspješno predstavlja svoj grad na muzičkom takmičenju „Neki novi klinci“. 
 
„Hvala vam na ovom divnom poklonu gradu Jajcu. Ovo je vaša čestitka za Dan naše općine i ja sam ponosan na sve vas“ istakao je Načelnik općine Jajce Edin Hozan i uz čestitku poželio i dobar uspjeh u školi svim učenicima. 
 
danopcskola8  danopcskola9
 
danopcskola1 danopcskola12
 
danopcskola13 danopcskola14
 
 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Svečanom priredbom učenici OŠ "Berta Kučera" čestitali svom gradu rođendan