Općina Jajce

Vijesti

I ove godine Vodopad Plive svijetlio plavo

edus3Vodopad u Jajcu sinoć je bio osvjetljen plavom bojom čime se grad na Plivi, i ove godine, priključio obilježavanju Svjetskog dana svjesnosti o autizmu.
 
Događaj je dio akcije „Light It Up Blue“, a u plavoj boji bili su još mostarski Stari most, tvrđava Kastel u Banja Luci, te Vijećnica i Narodno pozorište u Sarajevu.
 
Svakog 2. aprila u svijetu se obilježava Svjetski dan svjesnosti o autizmu, kojim se skreće pažnja na djecu s poremećajem autizma kojima je neophodna podrška kako u oblasti odgoja, obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite, tako i briga cijelog društva.
 
EDUS – „Edukacija za sve“ već petu godinu zaredom organizuje akciju "Light It Up Blue" kojom se obilježava 2. april/ travanj, dan kada se, na osnovu Rezolucije UN-a iz 2007, u cijelom svijetu podiže svjesnost o autizmu. 
 
U akciji  "Light It Up Blue", koja je na našem jeziku poznata i pod nazivom "Svijetlimo u plavom", nakon početaka u Sarajevu, od prošle godine učestvuju Mostar i Jajce, a ove godine i Banja Luka. Tako je sinoć, uz Vijećnicu i Narodno pozorište u Sarajevu, Stari most u Mostaru i Vodopad Plive u Jajcu bila osvjetljena i tvrđava Kastel u Banjaluci.
 
edus1edus2 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti I ove godine Vodopad Plive svijetlio plavo