Općina Jajce

Vijesti

Jajce, Jezero i Šipovo potpisale Sporazum o međuopštinskoj saradnji

pliva2Potpisivanjem Sporazuma o međuopštinskoj saradnji u oblasti promocije i očuvanja rijeke Plive opštine Jajce, Jezero i Šipovo izrazile su svoju volju da unaprijede oblike i sadržaje saradnje u oblasti promocije i očuvanja rijeke Plive.

Sporazum o međuopštinskoj saradnji potpisan je juče u Opštini Šipovo, a ima za cilj afirmaciju u oblasti promocije rijeke Plive, preventivnog djelovanja i očuvanja vode i vodotoka rijeke Plive, očuvanja flore i faune rijeke Plive i podizanja svijesti javnosti o čuvanju prirodnog bogatstva rijeke Plive, čišćenje obale rijeke Plive i učiniti je ekološkom oazom.
 
Sporazum su potpisali Načelnici ovih općina/opština: Edin Hozan, Snežana Ružičić i Milan Kovač. Prva zajednička aktivnost uslijediće uz obilježavanje Dana planete Zemlje 22. aprila kada će biti upriličena velika zajednička akcija čišćenja obala rijeke Plive. Nakon toga uslijediće zajednička organizacija već tradicionalne biciklijade koja kreće iz Jajca i ide uzvodno, kroz Jezero, uz rijeku Plivu do Šipova.
 
Potpisnice Sporazuma pokrenuti će inicijativu da se rijeka Pliva proglasi „Parkom prirode” i stavi pod posebnu zaštitu.
 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Jajce, Jezero i Šipovo potpisale Sporazum o međuopštinskoj saradnji