Općina Jajce

Vijesti

Programa obavezne vakcinacije/imunizacije za 2017. godinu

vakcina bebaJZU Dom zdravlja Jajce kontinuirano provodi proces vakcinacije/imunizacije obaveznika predškolskog i školskog uzrasta, kao vid važne prevencije od zaraznih oboljenja. Ova aktivnost provodi se na osnovu posebne naredbe federalnog Ministarstva zdravlja o provođenju Programa obavezne vakcinacije za tekuću 2017. godinu. Program precizno navodi vrstu obavezne vakcinacije i revakcinacije, te vrijeme i mjesto njenog davanja. Cilj Programa je maksimalna zaštita od zaraznih bolesti u populaciji djece predškolskog i školskog uzrasta i vakcinisanje u procentu od najmanje 95% za vakcinu MRP (zaštita od bolesti Morbili, Rubeola i Parotitis) i najmanje 90% za ostale vrste vakcina (zaštita od bolesti Difterija, Tetanus, Pertusis, Hemofilus influence, Poliomijelitis, Hepatitis, Tuberkuloza).

JZU Dom zdravlja Jajce poziva sve cijenjene roditelje i njihovu djecu obaveznike primanja propisane vakcine da izvrše ovu važnu prevenciju zdravlja od zaraznih bolesti, u prostorijama Doma zdravlja za predškolsku djecu u danima utorak, srijeda i četvrtak, a za đake u zgradi njihove škole u terminu koji će odrediti uprava škole.
 
Za sve potrebne informacije i objašnjenja po pitanju vakcinacije roditelji se mogu obratiti direktno u Službu za zdravstvenu zaštitu djece predškolskog i školskog uzrasta i koordinatoru za vakcinisanje ili putem telefona 654 530 i 656 406, lokal 210 - pedijatrija i 113 - koordinator za vakcinisanje. 
 
JZU Dom zdravlja Jajce želi Vam zdrav i kvalitetan život.
 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Programa obavezne vakcinacije/imunizacije za 2017. godinu