Općina Jajce

Vijesti

U povodu Dana planete Zemlje velika akcija čišćenja i uređenja grada

danplanetezemljeU povodu 22. aprila Dana planete Zemlje Općina Jajce u saradnji sa nevladinim organizacijama, školama, mjesnim zajednicama i građanima organizira veliku akciju čišćenja. Tim povodom jučer je organiziran i zajednički sastanak sa predstavnicima nevladinih organizacija, mjesnih zajednica, javnih ustanova i preduzeća.

“Želja nam je da se što više institucija i građana, posebno djece, uključe u akciju i koristim priliku da pozovem sve naše građane da nam se pridruže. Ja se iskreno nadam da će odaziv biti veliki”, istakao je Načelnik Općine Jajce Edin Hozan.
 
“Cilj ove akcije je zapravo da probudimo svijest svih nas da ne zagađujemo svoju okolinu i da je čuvamo”, naglasio je Velid Hrnjić predsjednik PD „Ćusine“, jedan od inicijatora i koordinator ove velike akcije.
 
Sa sastanka je potekla inicijativa da se na ovaj dan, u povodu Dana planete Zemlje, dodijeli specijalno priznanje, u znak zahvalnosti, Rašidi Kovačević, jajačkoj penzionerki koja samoinicijativno svakodnevno čisti i uljepšava jajačke ulice i naselja.
 
Velika akcija čišćenja počinje u subotu, 22. aprila, u 9:00 sati. Pozivaju se građani da se pridruže akciji i očiste svoju okolinu u svom naselju i svojoj mjesnoj zajednici. Svaku Vašu aktivnost prije i poslije zabilježite fotografijom i proslijedite nam. Prostor oko Plivskih jezera zajedničkim aktivnostima čistiće članovi PD „Ćusine, SRU „Zlatovčica“, Rafting kluba, Rukometnog kluba i Moto kluba „Padrino“. Jajačke škole organizovaće akcije uređenja školskih dvorišta i na taj način dati svoj doprinos obilježavanju 22. aprila Dana planete Zemlje.
 
Podršku akciji čišćenja pružiće i zaposleni JKP „Čistoće i zelenilo“, a svi učesnici za materijalno tehnička sredstva mogu se obratiti  ovom preduzeću ili koordinatoru Velidu Hrnjiću.
 
U 14:00 sati na Plivskom jezeru kod ribarskih kućica za sve učesnike biti će upriličen zajednički ručak. Svi ste pozvani. 
 
U akciji će također učestvovati i Opštine Jezero i Šipovo s kojima je Općina Jajce nedavno potpisala Sporazum o međuopštinskoj saradnji u oblasti promocije i očuvanja rijeke Plive.
 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti U povodu Dana planete Zemlje velika akcija čišćenja i uređenja grada