Općina Jajce

Vijesti

Svečano potpisani Ugovori o stipendiranju

stipendije4U prepunoj općinskoj sali danas je u Jajcu upriličeno svečano potpisivanje Ugovora o stipendiranju studenata koji su po Konkursu Općine Jajce ostvarili pravo na stipendiju za školsku 2016/2017. godinu.  Ugovore o stipendiranju sa studentima potpisao je Načelnik Općine Jajce Edin Hozan.

Dvanaestu godinu za redom iz Budžeta Općine Jajce izdvajaju se sredstva za stipendiranje dobrih i uspješnih studenata s područja općine Jajce. Do sada je, u jedanaest deset godina, za stipendiranje đaka i studenata iz Budžeta Općine Jajce izdvojeno više od 1.500.000 KM. 
 
Pravo na stipendiju po osnovu ocjena ostvarili su i učenici generacije, studenti prve godine, a Općina Jajce posebno je ponosna na studente koji kontinuirano, iz godine u godinu ostvaruju visok prosjek ocjena.  
 
Uz iskrene čestitke stipendistima i roditeljima studenata, Načelnik Općine Jajce Edin Hozan, istakao je da je danas posebno sretan: „Ovo mi je jedan od dražih događaja i sa vama po peti put potpisujem ugovore o stipendiranju. Čestitam svima vama, posebno našim studentima koji se trude i ostvaruju dobre rezultate. Drago mi je da mogu reći da je Općina Jajce jedna od vodećih po broju dodijeljenih stipendija i na to sam ponosan. Nadam se da ćemo nastaviti u tom pravcu i u narednim godinama“, naglasio je Načelnik Hozan i mladim Jajčanima, budućim ljekarima, inžinjerima, pravnicima, arhitektima, profesorima, ekonomistima, novinarima, sociolozima, nastavnicima…. poželio uspjeh u nastavku školovanja.
 
Stipendiju  u iznosu od po 100,00 KM mjesečno, za deset školskih mjeseci,  ostvarilo je 75 studenata I godine, 65 studenata II godine, 27 studenata III godine, 23 studenata IV godine,  16 studenta pete i 1 student šeste godine koji studiraju na jednom od fakulteta na Univerzitetima u Bosni i Hercegovini, ali i izvan granica naše zemlje, u Beču, Splitu, Zagrebu, Rijeci, Istanbulu.
 
Između 207 stipendista su i oni sa visokim prosjekom ocjena: Dijana Šimunović, prosjek 4,5, studentica II godine – Računovodstvo i finansije, Amela Nešust, prosjčna ocjena 8,94, studentica II godine Fakulteta Islamskih nauka, Amra Dizdar studentica III godine Islamskog pedagoškog fakulteta Univerziteta u Zenici, učenica generacije koja ponovo bilježi visok prosjek ocjena, ove godine je to 9 i  Matea Ladan, projek ocjena 4,3 studentica III godine Pravnog fakulteta. Uspjeh od prošlih godina nastavlja nizati i Ana Marija Poplašen, studentica IV godine, naša stipendistica sa visokim prosjekom 9,29 na Filološkom fakultetu Univerziteta u Banja Luci odsjek Italijanski jezik i književnost. Uspjeh vrijedan pažnje bilježi i Maja Radić sa prosjekom 4,54, studentica diplomski sveučilišni studij novinarstva i odnosa sa javnostima. 
 
Visoki prosjek iz predhodnih godina zadržala je i Ivana Martinović, studentica V godine, višegodišnja stipendistica Općine Jajce koja to opravdava visokim prosjekom, u ovoj školskoj godini 4,91 – studentica Veleučilišta u Rijeci– Stručni studij poštanskog prometa. Rezultate vrijedne pažnje bilježe i Senada Joldić sa prosjekom 8,92, studentica Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta i Lejla Duranović, studentica VI godine Stomatološkog fakulteta sa prosjekom ocjena 7,8 i jedina stipendistica sa šeste godine fakulteta.
 
Pravo na stipendiju po osnovu ocjena ostvarili su i učenici generacije, studenti prve godine:
Sara Julardžija Mašinski fakultet, Edina Nešust Stomatološki fakultet, Dženita Hodžić Medicinski fakultet, Magdalena Čavka Fakultet prometnih znanosti, Nikolina Barić Medicinski fakultet, Anamarija Barić Pravni fakultet, Anida Kesten Građevinski fakultet, Sara Ćosić Medicinski fakultet, Ana Barić Fakultet zdravstvenih studija, Emina Hamur Medicinski fakultet, Velid Poško Elektrotehnički fakultet, Emina Duranović Medicinski fakultet i Izudin Dervišić Elektrotehnički fakultet.
 
stipendije6 stipendije7
 
stipendije8 stipendije9
 
stipendije10 stipendije11
 
stipendije12 stipendije14
 
 stipendije15 stipendije16
 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Svečano potpisani Ugovori o stipendiranju