Općina Jajce

Vijesti

Podrška inicijativi "Bolja škola"

boljaskola3Na inicijativu Načelnika Općine Jajce Edina Hozana danas je upriličen zajednički sastanak sa vijećnicima Općinskog vijeća Jajce i inicijativnog odbora grupe „Bolja škola“. Razgovaralo se o Nacrtu prijedloga za uvođenje eksperimentalnog plana i programa u Srednjoj strukovnoj školi Jajce.

Načelnik Hozan iskazao je svoju podršku inicijativi „Bolja škola“ i istako da je ovakav prijedlog  rješenje problema koje ispravlja nepravdu do sada nanošenu drugoj djeci. Prijedlog za uvođenje eksperimentalnog plana i programa u srednjoj strukovnoj školi riješio bi problem dosadašnje diskriminacije, ali i problem segregacije, jednom riječju riješio bi problem u srednjem obrazovanju u Jajcu. Iz tih razloga Načelnik Hozan uputio je poziv, prije svega, svim profesorima, roditeljima i učenicima, ali i svim ostalim građanima da se pridruže ovoj inicijativi i daju svoj doprinos da se problem srednjoškolskog obrazovanja riješi na najbolji način. Cilj je ukinuti diskriminaciju koja ovdje postoji dugi niz godina i svako rješenje koje će za rezultat imati to, prihvatljivo je, posebno kada to znači ukidanje svakog oblika segregacije.
 
Inicijativu „Bolja škola“, nakon današnjeg sastanka, potpisala je i većina vijećnika Općinskog vijeća Jajce, a ona će, zajedno sa već poznatim stavom djece, Vijeća roditelja i Nastavničkog vijeća biti dostavljena nadležnom Ministarstvu obrazovanja SBK, ambasadama SAD-a,  Njemačke i Francuske, Misiji OSCE-a u BiH, te drugim relevantnim institucijama u BiH koje mogu pomoći u rješavanju problema svakog oblika diskriminacije i segregacije u obrazovanju.
 
boljaskola2 boljaskola8
 
boljaskola4 boljaskola7
 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Podrška inicijativi "Bolja škola"