Općina Jajce

Vijesti

Uz podršku Općine 13 mladih Jajčana pokreću vlastiti biznis

mladibiznis1Potpisavanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava namijenjih poticaju zapošljavanja mladih ukupne vrijednosti 78.243.00 KM trinaest mladih Jajčana i Jajčanki pokreću vlastiti biznis.

Aida Klapuh, Adis Čagalj, Emina Hajder, Melkisa Šido, Esma Zjajo, Amina Harambašić, Marin Ladan, Sanja Davidović, Salih Duranović, Enisa Hajder , Aldin Glamočić, Samir Tatarević i Kanita Zjajo mladi su ljudi čije su poslovne ideje izabrane kao uspješne na Javnom konkursu za izbor uspješnih kandidata za samozapošljavanje mladih. „Otvaranje turističke agencije, Proizvodnja proizvoda od drveta, Mini pekara, Uzgoj i proizvodnja gljiva, Pasta natura – proizvodnja tjestenine, Frizersko-kozmetički salon, Proizvodnja biomase – drvenog peleta, Izrada nakita, Taksi služba, Servis za čišćenje, Putnička agencija, Proizvodnja konzumnih jaja i pilećeg mesa i Uzgoj prepelica i proizvodnja prepeličinih jaja“ poslovne su ideje mladih Jajčana koje će biti realizirane u narednom periodu. Općina Jajce dodijelila je bespovratna sredstva u vidu finansijske pomoći za pokretanje biznisa.  
 
Ugovore sa korisnicima sredstava potpisao je Načelnik općine Jajce Edin Hozan i mladima koji ovim sredstvima započinju svoj prvi vlastiti biznis poželio mnogo sreće i uspjeha u radu.  
 
„Želim vam mnogo uspjeha, a naš cilj je bio da mladim ljudima koji imaju razvijenu ideju svog vlastitog biznisa pružimo pomoć u pokretanju biznisa. Upućujem vam čestitke za ideje koje ste imali i odvažnost da ih realizujete. Općina Jajce će vam biti na raspolaganju i u narednom periodu, da pomogne u realizaciji vaših ideja ali i da vas potakne da nastavite sa razvijanjem vlastitog biznisa“, rekao je Načelnik Općine Jajce Edin Hozan potpisujući Ugovore sa mladim Jajčanima budućim poduzetnicima.
 
Ovo je druga godina da Općina Jajce na ovakav način pomaže mladim i poduzetnim ljudima, ali je želja da ovakvu vrsta poticaja, koji se, u zavisnosti od ideje, kreće od 2.300 do 10.000 KM, i narednih godina koristi i veći broj mladih. 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Uz podršku Općine 13 mladih Jajčana pokreću vlastiti biznis