Općina Jajce

Vijesti

Eko akcija i takmičenje - Podvodni svijet Malog Plivskog jezera ovjekovječen fotografijama

ronioci1Minuli vikend na Malom Plivskom jezeru obilježile su ronilačke aktivnosti. Dvodnevno druženje u organizaciji Ronilačkog kluba „Bosna“ i uz podršku Općine Jajce bilo je u znaku takmičenja u podvodnoj fotografiji i eko akciji čišćenja jezera.
 
Podvodne ljepote Malog Plivskog jezera u Jajcu bile su inspiracija za više od 50 takmičara koji su se prvog dana takmičili u okviru 3. Međunarodnog Eko kupa Without Borders u podvodnoj fotografiji. Prohladna voda i slabija vidljivost nisu spriječili takmičare da naprave kvalitetne fotografije i što je najvažnije uživaju u druženju, te razmjene nova saznanja iz oblasti podvodne fotografije. 
 
Žiri u sastavu: Dinno Kasalo, Goran Butajla i Branislav Danevski  izabrao je najbolje fotografije. Prema ocjeni žirija prvo mjesto osvojio je Adnan Drnda, drugo mjesto Samir Solaković, treće mjesto pripalo je fotografiji Selme Baralić, dok je Best of Show fotografija - makro puž fotografija autora Adnana Drnde.
 
U nedjelju je održana Eko akcija čišćenja Malog Plivskog jezera.  Ronila su 24 ronioca, a sa dna jezera izvađena je velika količina raznog otpada pretežno boca, plastike, gume i drugog. Uz promociju prirodne ljepote Plivskih jezera cilj akcije bilo je čišćenje podvodnog dijela, ali i obala Malog Plivskog jezera i ovaj turistički dragulj i izletište Jajčana učiniti još ljepšim. Općina Jajce zahvaljuje se svim učesnicima akcije i dvodnevnog druženja, posebno roniocima i članovima Ronilačkog kluba „Bosna“.  Građane i izletnike pozivamo da čuvaju svoje blago, prirodne ljepote kraljevskog grada Jajca. 
 
ronioci2 ronioci5
 
ronioci4 ronioci6
 
ronioci7 ronioci9
 
Više o ovim aktivnostima pogledajte na linku: http://www.diving-bosna.com.ba/Ronjenje.aspx?br=64
 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Eko akcija i takmičenje - Podvodni svijet Malog Plivskog jezera ovjekovječen fotografijama