Općina Jajce

Vijesti

Ivo Šimunović Predsjedavajući OV Jajce

OVjajce5Za Predsjedavajućeg Općinskog vijeća Jajce izabran Ivo Šimunović (HDZ BiH). Zamjenik Predsjedavajućeg OV Jajce u ovom sazivu Ivan Jakešević (HDZ 1990). 
 
Nakon devet mjeseci od lokalnih izbora i sedam mjeseci od početka konstituirajuće sjednice danas je Općinsko vijeće Jajce dobilo zvanično rukovodstvo. Sa 20 glasova za i 3 suzdržana Ivo Šimunović je izabran za Predsjedavajućeg Općinskog vijeća Jajce. Sa 21 glasom za i 2 glasa suzdržana povjerenje za zamjenika Predsjedavajućeg OV Jajce ukazano je Ivanu Jakeševiću. 
 
 
OVjajce2 „Smatram da ovih devet mjeseci nije gubitak vremena, jer smo se bolje upoznali, puno tema razmotrili, analizirali postojeće stanje i zaključili da je uvažavanje preduvjet svake suradnje. Možemo i moramo živjeti i raditi zajedno u našem prelijepom gradu. Uvjeren sam da možemo naš grad učiniti boljim, ljepšim i poželjnijim za život svih naših građana“ istakao je Ivo Šimunović novoizabrani Predsjedavajući OV Jajce upućujući zahvalnost biračima, političkim partijama iz  Koalicije za bolje sutra Jajcu, građanima Jajca i predstavnicima saveza koji su na današnjoj sjednici izborom ukazali povjerenje za ovu funkciju. 
 
 
OVjajce1„Cilj nam je bolje sutra Jajcu“ ovim riječima zahvalio se na izboru zamjenik Predsjedavajućeg OV Jajce Ivan Jakešević. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
OVjajce3 OVjajce4

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Ivo Šimunović Predsjedavajući OV Jajce