Općina Jajce

Vijesti

Ambasador Moore u oproštajnoj posjeti Jajcu

moorNačelnik Općine Jajce Edin Hozan primio je tokom jučerašnjeg dana u oproštajnu posjetu Nj.E. Ambasadora Jonathana Moora, Šefa Misije OSCE-a u BiH koji od 1. septembra prelazi na novu dužnost.
 
Ambasador Jonathan Moore zahvalio je načelniku Općine Jajce Edinu Hozanu za uspješnu saradnju i ponudio podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini aktivnostima koje promovišu inkluziju i toleranciju, uz poseban akcenat na oblast školstva.  
 
Izražavajući žaljenje zbog odlaska iz Bosne i Hercegovine, Načelnik Hozan zahvalio se Ambasadoru Mooru na svemu što je učinio za grad Jajce i poželio sreću i uspjeh u daljim angažmanima i novom poslu. 
 
„Ponosan sam na našu djecu, naše učenike koji su bili u žiži posljednjih dešavanja, ali Vaša uloga je bila ključna. Ovom prilikom Vam se još jednom od srca zahvaljujem na angažovanju i uključivanju međunarodne zajednice i brojnih ambasadora kako bi postigli najbolje rješenje za srednjoškolce Jajca. Svakako, sretan sam i zbog profesora koji su se odvažili i javno stali uz učenike. Sretan sam što je naša priča na kraju dobila i pozitivan epilog, pa je učenicima pružena mogućnost izbora diploma sa grbom BiH. Nastavićemo tražiti najbolje rješenje za sviju“, istakao je Načelnik Hozan.
 
Šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, Ambasador  Jonathan Moor tokom oproštajne posjete općini Jajce sastao se i sa predstavnicima mladih.
 
moor1 moor2
 
 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Ambasador Moore u oproštajnoj posjeti Jajcu