Općina Jajce

Vijesti

Monodrama “Bh stend-drp tragedy” Josipa Pejakovića sutra u Jajcu

josippejakovicMonodrama “Bh stend-drp tragedy”, novi komad prvaka drame Narodnog pozorišta u Sarajevu i jednog od najvećih bosansko-hercegovačkih glumaca Josipa Pejakovića sutra će biti izvedena u Jajcu, u ambijentu scene na otvorenom, na platou Katakombi.

Nova monodrama “Bh stend-drp tragedy” jednog od najboljih bosansko-hercegovačkih glumaca Josipa Pejakovića na scenu donosi priču o svom, ali i životu ljudi koji su živjeli i žive u našoj zemlji. „Bh stend-drp tragedy“ je prema njegovim riječima svojevrstan doprinos pomami stand up komedija. 
 
Pozivamo građane Jajca da dođu sutra, utorak, 5. septembra s početkom u 20:00 sati na platou  ispred Katakombi i uživaju u monodrami “Bh stend-drp tragedy”. Ulaz je slobodan, a u slučaju kiše predstava će biti izvedena u Domu kulture Jajce. 
 
Ovaj pozorišni komad, svoju premijeru je imao 8. jula u galeriji BKC-a u Sarajevu, u okviru Festivala “Baščaršijske noći”, a do sada monodrama “Bh stend-drp tragedy” bila je izvedena u Živinicama, Kalesiji, Gračanici, Tuzli, Mostaru, Prijedoru, Zenici, Kaknju, Travniku i Žepču. Večeras je na sceni Žute tabije u Sarajevu, a sutra na platou Katakombi u Jajcu. 
 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Monodrama “Bh stend-drp tragedy” Josipa Pejakovića sutra u Jajcu