Općina Jajce

Vijesti

Jajce posjetili učesnici Međunarodnog kongresa

djecastubovi1Načelnik općine Jajce Edin Hozan danas je ugostio učesnike Međunarodnog kongresa čiji je organizator Udruženje “Djeca – Stubovi svijeta“. Tema kongresa je “Etika u filozofiji življenja – borba za čovjeka u ljudskom biću“, a mladi učesnici  poručuju vršnjacima da uspjeh u toj vrsti borbe garantira njihovoj generaciji svaki prosperitet.

Ovom prilikom Načelnik Hozan pozdravio je učesnike, poželjevši im dobrodošlicu i ugodan boravak u gradu, te im ukazao na kulturno istorijske vrijednosti grada Jajca.
 
Predsjednica Udruženja “Djeca-Stubovi svijeta” Fatima Hukić, rekla je kako će borba za ‘Čovjeka u svakom ljudskom biću’ biti najteža borba u 21. stoljeću, dodavši kako su djeca biseri, a ukoliko potamne mi smo za to krivi. 
 
Višednevni Međunarodni kongres, treći po redu, otvoren je 5.septembra u Sarajevu. Kongres je otvorio ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović porukama da će znanje i vještine koje mladi stiču u obrazovnom procesu omogućiti da u budućnosti donose prave odluke, poboljšaju kvalitet života, integritet i dostojanstvo.
 
Međunarodni kongres održan je prvi put 2000. godine u Sarajevu pod pokroviteljstvom prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića. Drugi put je održan u turskom gradu Bursi 2012. godine. Ovogodišnji treći kongres trajati će do 9. septembra u Sarajevu, a učesnici su se danas nakon Travnika i Jajca uputili u Banja Luku gdje će njihov domaćin biti Ramiz Salkić, potpredsjednik Republike Srpske.
 
djecastubovi2 djecastubovi3
 
djecastubovi7 djecastubovi5
 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Jajce posjetili učesnici Međunarodnog kongresa