Općina Jajce

Vijesti

Fondacija Hastor stipendira 39 mladih Jajčana

hastor20174Fondacije Hastor i ove godine obezbijedila je stipendije za mlade Jajčane. Potpisivanje Ugovora o stipendiranju učenika i studenata upriličeno je u Velikoj sali Općine Jajce. Ove godine s područja općine Jajce ugovore je potpisalo 39 korisnika.

Naime, već dugi niz godina Fondacija Hastor stipendira učenike širom BiH, a prioritet imaju djeca čija se porodica nalazi u stanju socijalne potrebe i kojima je ova pomoć neophodna. 
 
Fondacija Hastor prvenstveno pruža izazov djeci koja su marginalizovana usljed teškog socio ekonomskog statusa i sredine u kojoj žive. Od osnivanja Fondacija ohrabruje i podržava osnovce, srednjoškolce i studente iz cijele Bosne i Hercegovine koji naporno rade, pokazuju snažnu volju za uspjehom, imaju potrebu za finansijskom podrškom, te su spremni kroz obrazovanje unaprijediti svoj život i živote drugih. 
 
U školskoj 2017/2018. godini s područja Jajca stipendije će primati 12 učenika osnovnih škola, 25 srednjoškolaca i dva studenta. 
 
Učenici osnovnih škola primaju stipendije u mjesečnom iznosu od po 100,00 KM, dok stipendija za učenike srednjih škola mjesečno iznosi po 150,00 KM. Studentima stipendisitima Fondacije Hastor obezbijeđen je mjesečni iznos stipendije od 250,00 KM. Podstičući znanje Fondacija Hastor obezbjeđuje i bonuse za najbolje te prigodne poklone. 
 
Ove godine Fondacija Hastor stipendira 1850 učenika s područja cijele BiH bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost, najvažnije je da su odgovorni, vrijedni, da žele učiti.   Osnovna ideja i cilj Fondacije Hastor je pružiti šansu mladima da svojim uspješnim školovanjem kao i volonterskim radom učestvuju u razvijanju lokalnih zajednica i vlastitih resursa. Studenti stipendisti Fondacije Hastor volontiraju sa mlađim stipendistima u osnovnoj i srednjoj školi, pomažući im u učenju i savladavanju školskih prepreka, istakao je direktor Fondacije Seid Fijuljanin i čestitao stipendistima, a roditelje pozvao da nadziru i podstiču djecu na učenje i društveno koristan rad.
 
Općina Jajce upućuje zahvalnost Fondaciji Hastor i čestita stipendistima uz želju da rezultatima rada opravdaju ukazano povjerenje Fondacije Hastor.
 
hastor20172 hastor20173
 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Fondacija Hastor stipendira 39 mladih Jajčana