Općina Jajce

Vijesti

Od danas novih pet volontera u Općini Jajce

volonteri2017Načelnik Općine Jajce Edin Hozan danas je potpisao ugovore o radu sa volonterima koji će u narednih dvanaest mjeseci u općinskim službama, javnim preduzećima i ustanovama sticati pripravnički staž. Ugovore je danas potpisalo pet volontera. „Ove godine bilježimo najmanji broj prijavljenih na Javni poziv, tako da isti ostaje otvoren za sve mlade koji steknu fakultetsku diplomu a žele obaviti volonterski rad“, istako je Načelnik Hozan tokom potpisivanja Ugovora.

U posljednjih sedam godine Općina Jajce je, u okviru projekata zapošljavanja volontera, uposlila preko 100 mladih sa visokom stručnom spremom, višom školskom spremom i lica koja su završila studij po bolonjskom programu. 
 
Riječ je o nezaposlenim mladim ljudima sa visokom i višom stručnom spremom koji su se nalazili na evidenciji Biroa za zapošljavanje.  Volonteri će biti raspoređeni po općinskim službama, javnim ustanovama i preduzećima u zavisnosti od profesije, a projekat finansira Općina Jajce. Po završetku volonterskog rada, koji traje godinu dana, svi uposleni po ovom osnovu stiču pravo polaganja ispita općeg znanja, odnosno državnog ispita, što otvara mogućnost prijavljivanja na konkurse sa jednogodišnjim radnim iskustvom.
 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Od danas novih pet volontera u Općini Jajce