Općina Jajce

Vijesti

Nova rasvjeta na Vodopadu Plive – ružičasta boja u oktobru podrška mjesecu prevencije karcinoma dojke

vodopadPliverozaVodopad Plive u Jajcu od sinoć je u novom ruhu. Naime, završen je projekat ugradnje rasvjetnih tijela na vodopadu Plive. Riječ je savremenoj LED rasvjeti sa kompletnim spektrom boja i automatskim upravljanjem. Vrijednost Ugovora o nabavci i ugradnji rasjetnih tijela na vodopadu Plive u Jajcu iznosi 16.965,00 KM, a radovi su povjereni  domaćem preduzeću „RADIĆ COMPANY“ d.o.o. Jajce. Sinoć je stavljen u funkciju dio rasvjete, a večeras se očekuje da vodopad zasvijetli u punom sjaju nove rasvjete, a u povodu mjeseca oktobra - Međunarodnog mjeseca prevencije karcinoma dojke Vodopad Plive biće obojen ružičastom bojom.

Na ovaj način, Općina Jajce daje svoju podršku svim oboljelima, ali i upozorava na važnost preventivnog djelovanja i ružičastom bojom vodopada podržava sve aktivnosti UG „NADA“ Jajce koje su baš danas, 11. oktobra, u povodu Dana roza trakica, upriličile podjelu trakica i promotivnog materijala, te različitim manifestacijama i sadržajima nastoje potaknuti i povećati svijest ženske populacije o učestalosti i težini ovog oboljenja. 
 
Osvjetljavanjem Vodopada Plive ružičastom bojom Općina Jajce daje svoju podršku mjesecu prevencije karcinoma dojke, a ružičastim svjetlom koje će tokom cijelog mjeseca oktobra obasjavati Vodopad Plive Općina Jajce priključila se akciji solidarnosti u borbi i podizanju svijesti o ovoj opakoj bolesti.
 
 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Nova rasvjeta na Vodopadu Plive – ružičasta boja u oktobru podrška mjesecu prevencije karcinoma dojke