Općina Jajce

Vijesti

Obavijest o novom režimu saobraćaja u ulici H.V.Hrvatinića

hvh2Obavještavamo građane da je zbog intenziviranih radova na rekostrukciji ulice Hrvoja Vukčića Hrvatinića na snazi novi režim saobraćaja. Odlukom Općinskog Načelnika izmijenjena je Odluka o privremenoj regulaciji saobraćaja od 2.10.2017. godine. Od sutra (petak), 13.10.2017. godine na snazi je nova Odluka o privremenoj regulaciji saobraćaja prema kojoj:

 
 
 
 
 
 
 
1. Zabranjuje se saobraćaj svim vozilima sa kružnog toka u ulicu H.V.Hrvatinića.
 
2. Zabranjuje se saobraćaj preko Starog plivskog mosta. 
 
3. Dozvoljava se saobraćaj službenim vozilima oružanih snaga BiH, MUP-a, hitne pomoći, vatrogasne službe, pokopnih društava, komunalnih preduzeća, tehničke pomoći na cestama,  inspekcije, pošte, brze pošte, taksi vozilima, vozilima u kojima se prevozi invalidna osoba i vozilima koja imaju odobrenje Općinske Službe stambeno-komunalnih poslova, obnove, raseljenih osoba i izbjeglica u vrijeme trajanja zabrane iz ulice ZAVNOBiH-a u ulicu H.V.Hrvatinića.
 
4. Odluka stupa na snagu danom donošenja a primjenjivat će se od 13.10.2017. godine.
 
Takođe, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji ulice Hrvoja Vukčića Hrvatinića u dijelu od kružnog toka do Travničke kapije zatvaraju se javna parkirališta na lokacijama: parkiralište broj 1 (caffe „Milano“),  broj 2 (Pećine) i broj 3 (Dom kulture).
 
Molimo građane za razumjevanje.

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Obavijest o novom režimu saobraćaja u ulici H.V.Hrvatinića