Općina Jajce

Vijesti

U Jajcu će nizom svečanosti biti obilježen Dan državnosti BiH

zastavabihOpćina Jajce u saradnji sa Domom kulture Jajce, Dječijim vrtićem, osnovnim i srednjim školama i kulturno- umjetničkim društvima i udruženjima, Gradskim duhačkim orkestrom/Limenom glazbom Jajce i RTV Jajce organizuje niz manifestacija koje će obilježiti 25. novembar Dan državnosti BiH.

Svečano obilježavanje Dana državnosti BiH počinje radio emisjom u četvrtak, 23.11.2017. godine na talasima Radio Jajca u 14:15 sati, a nastavlja se u 17:00 sati Izložbom likovnih radova učenika srednjih i osnovnih škola „Bosanski stećak“ u organizaciji KUD-a „Jajce“ i dodjelom nagrada za najuspješnije radove. 
 
U petak, 24.11.2017. godine, u 13:00 sati u Etno muzeju, u organizaciji Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca biće otvorena Izložba tradicionalnih zanata i suvenira na kojoj će svoje radove predstaviti zanatlije koje nastoje očuvati tradicionalne zanate u Jajcu. U svim školama biće upriličen čas istorije/povjesti, a u večernjim satima, također u petak, u Pozorišnoj dvorani Doma kulture Jajce, biće upriličen Svečani program koji će svojim nastupima obogatiti djeca Dječijeg vrtića „Bare“, učenici svih osnovnih i srednjih škola s područja Jajca, Udruženje/Udruga penzionera/umirovljenika općine Jajce, Mandolinski sastav HKD “Napredak” Jajce, Folklorni ansambl BZK “Preporod” Jajce, KUD “Stari grad”, KUD “Jajce” i mališani Igraonice “Emina”. 
 
Na dan praznika, 25. novembra, u subotu, nakon polaganja cvijeća na Spomen fontanu održaće se Svečana  sjednica Općinskog vijeća Jajce.
 
Pozivamo građane da svojim prisustvom uveličaju sadržaje upriličene u povodu obilježavanja ovog značajnog datuma u istoriji Bosne i Hercegovine.
 
izlozba2 izlozba1
 
 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti U Jajcu će nizom svečanosti biti obilježen Dan državnosti BiH