Općina Jajce

Vijesti

Program obilježavanja 25. novembra Dana državnosti BiH

JAJCEPozivamo građane Jajca da prisustvuju manifestacijama obilježavanja 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine.
 
Posebno pozivamo sve Jajčane da svojim učešćem uveličaju svečanost polaganja cvijeća na Spomen fontanu oslobodiocima Jajca i na taj način pokažemo naš dosljedan put borbe protiv fašizma i očuvanja identiteta Bosne i Hercegovine. Također pozivamo sugrađane da svojim prisustvom uveličaju i Svečanu sjednicu Općinskog vijeća Jajce. 
 
Polaganje cvijeća biće upriličeno u subotu, 25.11.2017. godine u 9:30 sati, a Svečana sjednica OV Jajce održaće se istog dana s početkom  u 10:00 sati.
 
Podsjećamo, svečanost obilježavanja Dana državnosti počinje danas, četvrtak, 23.11.2017. godine u 17:00 sati otvaranjem Izložbe likovnih radova učenika „Bosanski stećak“ u Domu kulture Jajce, a nastavlja u petak, 24.11.2017. godine 13:00 sati u Etno muzeju Izložbom tradicionalnih zanata i suvenira i Svečanim programom u Domu kulture Jajce u 17:00 sati. 
 
 
Još jednom pozivamo građane da svojim prisustvom uveličaju sadržaje upriličene u povodu obilježavanja ovog značajnog datuma u istoriji Bosne i Hercegovine.
 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Program obilježavanja 25. novembra Dana državnosti BiH