Općina Jajce

Vijesti

U Jajcu obilježen 25. novembar Dan državnosti BiH

drzavnost1Polaganjem cvijeća na Spomen fontanu u centru grada i Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Jajce danas je u Jajcu obilježen 25. novembar Dan državnosti Bosne i Hercegovine. 
 
Svečanost obilježavanja Dana državnosti BiH počela je u četvrtak prigodnom radio emisijom na talasima Radio Jajca i Izložbom likovnih radova učenika „Bosanski stećak“ koju je, u Domu kulture Jajce, upriličilo Kulturno umjetničko društvo „Jajce“, a nastavljeno Izložbom tradicionalnih zanata i suvenira u Etno muzeju u organizaciji Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca. Sinoć u večernjim satima, u Domu kulture Jajce, upriličen je prigodan Svečani program koji su svojim nastupima obogatila djeca Dječijeg vrtića „Bare“, učenici osnovnih i srednjih škola s područja Jajca, Udruženje/Udruga penzionera/umirovljenika općine Jajce, Mandolinski sastav HKD “Napredak” Jajce, Folklorni ansambl BZK “Preporod” Jajce, KUD “Stari grad”, KUD “Jajce” i mališani Igraonice “Emina”. 
 
Danas je ispred Spomen fontane u centru Jajca, uz zvuke Gradskog duhačkog orkestra/Limene glazbe Jajce,  u znak sjećanja na sve oslobodioce,  položeno cvijeće, nakon čega je uslijedila  Svečana sjednica Općinskog vijeća Jajce. 
 
U prisustvu brojnih građana i zvanica, intoniranjem državne himne u izvedbi članova Gradskog duhačkog orkestra/Limene glazne Jajce  i uz pjesme Zbora HKD „Napredak“ Jajce i Hora Udruženja/Udruge penzionera/umirovljenika općine Jajce i otvorena je Svečana sjednica Općinskog vijeća Jajce. 
 
Govoreći o značaju ovog praznika za Bosnu i Hercegovinu Predsjedavajući OV Ivo Šimunović uputio je čestitku svim građanima u povodu obilježavanja Dana državnosti BiH.
 
Čestitku građanima uputio je i Načelnik Općine Jajce Edin Hozan, te predsjednici klubova političkih partija u vijeću: Fikret Čančar u ime kluba vijećnika SDA BiH, Smiljka Brtan u ime kluba vijećnika koalicije Zajedno za bolje sutra Jajcu, Mujo Nešust u ime Saveza za bolju budućnost – Fahrudin Radončić, dr Mensur Krpo u ime Stranke za BiH, Mirko Ljubez u ime Koalicije za Jajce (HS BiH i HSP BiH) i Edina Kurt u ime SDP BiH.
 
Još jednom svim građanima Bosne i Hercegovine čestitamo Dan državnosti!
 
drzavnost2 drzavnost3
 
drzavnost4 drzavnost5
 
drzavnost6 drzavnost7
 
drzavnost8 drzavnost12
 
drzavnost13 drzavnost15
 
drzavnost14 drzavnost18
 
drzavnost16 drzavnost20
 
drzavnost17 drzavnost19
 
 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti U Jajcu obilježen 25. novembar Dan državnosti BiH