Općina Jajce

Vijesti

Osam korisnika s područja Jajca u obnovljenim stambenim objektima

DPSZ1Protekle sedmice u Jajcu su uručeni ključevi za osam korisnika čiji su stambeni objekti rekonstruisani po principu ključ u ruke u okviru Državnog projekta stambenog zbrinjavanja (DPSZ). Riječ je povratnicima čije su stambene jedinice izgrađene/rekonstruisane u okviru Regionalnog stambenog programa – RHP koji se finansira kroz Fond za povratak u općini Jajce.

Ugovori između korisnika, Općine Jajce, Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica kao implementatora i Ministartsva za ljudska prava i izbjeglice BiH kao vodeće institucije u Projektu DPSZ, a u okviru realizacije Pod-projekta BiH2-DPSZ koji je uspostavljen Sporazumom o grantu između Razvojne banke Vijeća Evrope i BiH u vezi sa Regionalnim programom stambenog zbrinjavanja, potpisani su u maju prošle godine.
 
Pomoć  u rekonstrukciji stambenih jedinica po sistemu „ključ  u ruke“ u cilju povratka  dodjeljuje se izbjeglim osobama iz Bosne i Hercegovine sa ciljem osiguranja trаjnih rješenjа zа  nаjugroženije izbjeglice i interno rаseljene osobe.
 
DPSZ4 DPSZ3
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Osam korisnika s područja Jajca u obnovljenim stambenim objektima