Općina Jajce

Vijesti

Stipendije Općine Jajce za 204 studenta

stipendije20182U prepunoj općinskoj sali danas je u Jajcu upriličeno svečano potpisivanje Ugovora o stipendiranju studenata koji su po Konkursu Općine Jajce ostvarili pravo na stipendiju za školsku 2017/2018. godinu.  Ugovore o stipendiranju sa studentima potpisao je Načelnik Općine Jajce Edin Hozan. Stipendiju  u iznosu od po 100,00 KM mjesečno, za deset školskih mjeseci,  ostvarila su ukupno 204 studenta koji studiraju na jednom od fakulteta na Univerzitetima u Bosni i Hercegovini, ali i izvan granica naše zemlje, u Beču, Splitu, Zagrebu, Rijeci, Istanbulu.

Trinaestu godinu za redom iz Budžeta Općine Jajce izdvajaju se sredstva za stipendiranje dobrih i uspješnih studenata s područja općine Jajce. Do sada je, u jedanaest deset godina, za stipendiranje đaka i studenata iz Budžeta Općine Jajce izdvojeno više od 1.700.000 KM. 
 
Pravo na stipendiju po osnovu ocjena ostvarili su i učenici generacije, studenti prve godine, a Općina Jajce posebno je ponosna na studente koji kontinuirano, iz godine u godinu ostvaruju visok prosjek ocjena.  
 
Uz iskrene čestitke stipendistima i roditeljima studenata, Načelnik Općine Jajce Edin Hozan, istakao je da je danas posebno sretan: „Ovo mi je jedan od dražih i važnijih događaja, jer je obrazovanje i sticanje znanja najvažnije. Meni je zadovoljstvo da na ovaj način Općina Jajce može pomoći našoj djeci da lakše prođu kroz period studiranja. Čestitam svima vama, posebno našim studentima koji se trude i ostvaruju dobre rezultate. Ono što najviše želim jeste da većina naše djece ostane u Bosni i Hercegovini i ovdje u Jajcu i svojim znanjem pomognu u razvoju naše zemlje i našeg grada“, naglasio je Načelnik Hozan i mladim Jajčanima, budućim ljekarima, inžinjerima, pravnicima, arhitektima, profesorima, ekonomistima, novinarima, sociolozima, nastavnicima…. poželio uspjeh u nastavku školovanja.
 
Između 204 stipendista su i oni sa visokim prosjekom ocjena: Ćosić Sara studentica II godine medicine Medicinskog fakulteta u Banja Luci sa prosjekom ocjena  9,33, Dervišić Belma studentica II godine na Filozofskom fakultetu u Banja Luci, prosjek ocjena 8,91, Tatarević Alisa studentica III godine zdravstvene njege sa prosjekom 8,71 na Medicinskom fakultetu u Banja Luci, student III godine Meštrovac Alem sa prosjekom ocjena 8,69 na Medicinskom fakultetu Sarajevo, Čavar Amanda studentica IV godine na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije sa prosjekom ocjena 4,7, Dizdar Amra studentica IV godine Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, smijer Socijalna pedagogija sa prosjekom ocjena 8,6, student V godine Medicinskog fakulteta u Zagrebu Križanac Stefan sa prosjekom ocjena 8,31, Ladan Maja, prosjek 8,14, studentica V godine na Fakultetu prirodno-matematičkih i odgojnih znanosti Mostar i studentice VI godine medicine Duranović Minela, Medicinski fakultet Tuzla i Rajić Katarina, Medicinski fakultet Split.
 
Pravo na stipendiju po osnovu ocjena ostvarili su i učenici generacije, studenti prve godine: Crnoja Katarina, Burić Matea, Ladan Paola, Glavaš Josip, te Duranović Harisa i Ljubez Antea, učenice sa prosjekom 5,0.
 
Općina Jajce jedna je od rijetkih općina u Bosni i Hercegovini koja svojim stipendistima stipendiju uplati u cjelokupnom iznosu od po 1.000,00 KM.
 
stipendije20181 stipendije20184
stipendije20188 stipendije20189
stipendije20183 stipendije20186
stipendije20185 stipendije20187
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Stipendije Općine Jajce za 204 studenta