Općina Jajce

Vijesti

Održan 5. Sajam turizma i eko proizvoda STEP-Jajce 2018

STEP20187Jajce je proteklog vikenda bilo u znaku održavanja 5. Sajma turizma i eko proizvoda STEP – Jajce 2018. godine. U prisustvu brojnih gostiju, izlagača i posjetitelja Sajam je zvanično otvorio minstar privrede SBK Sedžad Milanović. Zaželjevši uspješan i ovogodišnji Sajam ministar Milanović čestitao je Općini Jajce i gradu Jajcu na naporima koje ulažu kako bi ovaj događaj postao prepoznatljiv i po sadržaju, ali i broju izlagača.

„Srednjobosanski kanton nalazi se na trećem mjestu po posjeti turista. Siguran sam da to visoko treće mjesto, nakon Sarajeva i Mostara pripada Jajcu koji u najvećem broju posjećuju turisti. Zato i ovaj Sajam doprinosi promociji turističkih potencijala Jajca“, istakao je Milanović.
 
Ugodan boravak u Jajcu svim prisutnima poželio je Načelnik općine Jajce Edin Hozan naglašavajući da je ovaj sajam koristan za širu lokalnu zajednicu. 
 
„Želimo i ove godine, na simboličan način, otvaranjem još jednog turističkog lokaliteta poboljšati našu turističku ponudu. Šetnica na Malom plivskom jezeru od danas će biti mjesto koje će svi rado posjećivati i uživati u prirodnim čarima našeg jezera“, istakao je Načelnik Hozan. 
 
Izlagače i goste pozdravili su i direktor Agencije za kulturno-povijesnu  i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca Mijat Saraf i zaželio dobrodošlicu u Jajce, Ivo Šimunović predsjedavajući Općinskog vijeća Jajce i Vlasta Honjek-Golinac zamjenica Gradonačalnika Virovitice.
  
 I ove godine Radio Jajce bio je nositelj akcije izbora najljepše uređenog balkona i najljepšeg dvorišta. U kategoriji najljepše uređen balkon/terasa proglašen je balkon Majre Đulić, dok je u kategoriji najljepše uređena okućnica/dvorište najljepšim proglašeno dvorište Ajle Kilim.
 
U okviru Sajamskih sadržaja održan je okrugli stol „Pružanje usluga u privatnom smještaju“ i upriličeno predavanje prof.dr. Nezira Tanovića i mr. Sejada Hercega na temu „Ekonomija ruralnih područja s posebnim osvrtom na proizvodnju ljekovitog bilja“.
 
Sajmom turizma i eko proizvoda zvanično je otpočela i nova turistička sezona.
 
Sajam je održan na otvorenom, u centru grada, između dvije kapije, a okupio je preko 50 proizvođača eko proizvoda iz svih gradova iz naše zemlje, ali i inostranstva. Partner ovogodišnjeg Sajma bio je grad Ljubuški. Sajam je održan pod pokroviteljstvom Općine Jajce i u organizaciji Agencije za kulturno-historijsku i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca.
 
STEP20181 STEP20188
STEP20182 STEP20183 
STEP20184 STEP20185 
STEP20186 STEP20189
STEP201810 STEP201811
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Održan 5. Sajam turizma i eko proizvoda STEP-Jajce 2018