Općina Jajce

Vijesti

Pripravnički staž za sedam novih volontera

volonteri2018Sedam novih volontera otpočelo je sa obavljanjem pripravničkog staža u okviru projekta zapošljavanja volontera Općine Jajce. Ugovore o radu sa volonterima, koji će u narednih dvanaest mjeseci, u općinskim službama, javnim preduzećima i ustanovama sticati pripravnički staž potpisao je Načelnik Općine Jajce Edin Hozan.
 
U posljednjih osam godina Općina Jajce je, u okviru projekata zapošljavanja volontera, uposlila preko 120 mladih sa visokom stručnom spremom, višom školskom spremom i lica koja su završila studij po bolonjskom programu. 
 
Riječ je o nezaposlenim mladim ljudima sa visokom i višom stručnom spremom koji su se nalazili na evidenciji Biroa za zapošljavanje.  Volonteri će biti raspoređeni u općinskim službama, javnim ustanovama i preduzećima u zavisnosti od profesije, a projekat finansira Općina Jajce. Po završetku volonterskog rada, koji traje godinu dana, svi uposleni po ovom osnovu stiču pravo polaganja ispita općeg znanja, odnosno državnog ispita, što otvara mogućnost prijavljivanja na konkurse sa jednogodišnjim radnim iskustvom.
 
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Pripravnički staž za sedam novih volontera