Općina Jajce

Vijesti

Otklonjeni kvarovi na filterskim postrojenjima preduzeća Steelmin BiH

steelminfilteri3Načelnik Općine Jajce Edin Hozan posjetio je preduzeće Steelmin BiH Jajce i sa direktorom Dževadom Delićem razgovarao o proizvodnji i problemima koji su nastali usljed kvara na filterskoj stanici. Načelnik Hozan prenio je rukovodstvu ovog preduzeća zabrinutost građana za pojačano ispuštanje dima i čađi koje je bilo evidentno minule sedmice. Direktor Dževad Delić i tehnički direktor Mensur Haseljić informisali su Načelnika Hozana o problemima koje su imali sa filter vrećama u filterskom postrojenju. Uz uložene napore kvarovi su otklonjeni i filteri rade u punom kapacitetu u što su se ovih dana mogli uvjeriti i sami građani. Ponovnim stavljanjem u rad filtera znatno se smanjila emisija čvrstih čestica u zrak što je prioritetni zadatak Općine Jajce u zaštiti okoliša.

Inače, preduzeće Steelmin BiH trenutno upošljava 170 radnika, proizvodnja se odvija unutar 24 sata, a kompletna proizvodnja namijenjena je ino tržištu.

Imajući u vidu važnost pokretanja ove značajne proizvodnje kako za grad Jajce, tako i za Srednjobosanski kanton ali i Bosnu i Hercegovinu Načelnik Hozan, nakon što je obišao proizvodne pogone, izrazio je zadovoljstvo zbog pokretanja proizvodnje, angažovanja ljudi i novih zapošljavanja. Dajući podršku razvoju kompanije i izražavajući nadu u povećanje proizvodnje i otvaranja novih radnih mjesta Načelnik Hozan poželio je uspjeh u daljem radu preduzeću Steelmin BiH d.o.o. Jajce.

steelminfilteri1 copy steelminfilteri2

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Otklonjeni kvarovi na filterskim postrojenjima preduzeća Steelmin BiH