Općina Jajce

Vijesti

400.000 KM za pokretanje biznisa nezaposlenih mladih u osam BH gradova – Jajce dio projekta

kult3Nezaposleni mladi iz osam bosanskohercegovačkih gradova i općina dobit će sredstva za pokretanje vlastitog biznisa kroz Preduzetnički fond za mlade koji će sa 400.000 KM finansirati Institut za razvoj mladih KULT i jedinice lokalne samouprave čime će biti osigurana sredstava za pokretanje biznisa za oko 100 mladih iz osam BH gradova.

Ugovori između Instituta i jedinica lokalne samouprave koje će biti dio programa „Preduzetnički fond za mlade“ potpisani su, a tokom septembra i oktobra bit će raspisani javni pozivi na koje će za dodjelu sredstava moći aplicirati mladi iz Cazina, Trebinja, Općine Centar Sarajevo, Jajca, Modriče, Novog Travnika, Općine Stari Grad Sarajevo i Teslića.
 
„Ovo je jedna od mjera koja je naš odgovor na problem nezaposlenosti mladih sa kojim se suočava cijela zemlja. Podršku mladima pružali smo i ranije i radit ćemo to i u budućnosti, a vjerujemo da zainteresovanost mladih za učestvovanje u ovom programu neće izostati“, istakao je tokom ceremonije potpisivanja Ugovora Načelnik Općine Jajce Edin Hozan.
 
Institut za razvoj mladih KULT uz podršku Ambasade Kraljevine Švedske u BiH izdvojit će ukupno 200.000,00 KM za implementaciju projekta u osam lokalnih zajednica, a jednak iznos izdvojit će i jedinice lokalne samouprave.
 
Ovo je uspješan model rješavanja nezaposlenosti mladih u BiH, model gdje općine učestvuju 50 % sredstava, a 50 % KULT sa Ambasadom Švedske koja je partner projekta. Ono što je značajno jeste da će mladim poduzetnicima biti pružena i stručna i mentorska podrška tokom prve godine poslovanja.
 
 
 
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti 400.000 KM za pokretanje biznisa nezaposlenih mladih u osam BH gradova – Jajce dio projekta