Općina Jajce

Vijesti

Stipendije Fondacije Hastor za 39 osnovaca, srednjoškolaca i studenata iz Jajca

hastor20183Fondacije Hastor i ove godine obezbijedila je stipendije za mlade Jajčane. Potpisivanje Ugovora o stipendiranju učenika i studenata upriličeno je u Velikoj sali Općine Jajce. Ugovore je potpisalo 39 korisnika s područja općine Jajce.

Naime, već dugi niz godina Fondacija Hastor stipendira učenike širom BiH, a prioritet imaju djeca čija se porodica nalazi u stanju socijalne potrebe i kojima je ova pomoć neophodna, a vrijedi su i žele učiti. 
 
U školskoj 2018/2019. godini s područja Jajca stipendije će primati 30 učenika osnovnih i srednjih škola i devet studenta. 
 
Učenici osnovnih škola primaju stipendije u mjesečnom iznosu od po 100,00 KM, dok stipendija za učenike srednjih škola mjesečno iznosi po 150,00 KM. Studentima stipendisitima Fondacije Hastor obezbijeđen je mjesečni iznos stipendije od 250,00 KM. Podstičući znanje Fondacija Hastor obezbjeđuje i bonuse za najbolje te prigodne poklone. 
 
Ove godine Fondacija Hastor stipendira 1970 učenika s područja cijele BiH bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost, najvažnije je da su dobri đaci, da su odgovorni, vrijedni i da žele učiti i pomagati. Osnovna ideja i cilj Fondacije Hastor je pružiti šansu mladima da svojim uspješnim školovanjem kao i volonterskim radom učestvuju u razvijanju lokalnih zajednica i vlastitih resursa. Studenti stipendisti Fondacije Hastor volontiraju sa mlađim stipendistima u osnovnoj i srednjoj školi, pomažući im u učenju i savladavanju školskih prepreka, istakao je direktor Fondacije Seid Fijuljanin i čestitao stipendistima, a roditelje pozvao da nadziru i podstiču djecu na učenje i društveno koristan rad.
 
Načelnik Općine Jajce Edin Hozan uputio je zahvalnost Fondaciji Hastor i čestitao stipendistima uz želju da rezultatima rada opravdaju ukazano povjerenje Fondacije Hastor.
 
hastor20181 hastor20184
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Stipendije Fondacije Hastor za 39 osnovaca, srednjoškolaca i studenata iz Jajca