Općina Jajce

Vijesti

Čestitke za Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize općine Jajce

paraplegicari1Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize općine Jajce uručilo je Zahvalnicu Načelniku Općine Edinu Hozanu za nesebičnu i svestranu pomoć u radu Udruženja. Na čelu sa predsjednikom Emirom Zejnilagićem članove Udruženja primio je Načelnik Hozan i zahvalio im se na njihovom požrtvovanom i uspješnom radu, te posebno čestitao na uspjehu postignutom na 15. sportskim igrama paraplegičara – Međunarodnom otvorenom prvenstvu održanom u Sarajevu. Najmlađi član Nedim Šido osvojio je dva zlata i jedno srebro, a među 150 takmičara devet predstavnika iz Jajca osvojili su ukupno 9 medalja. Najstariji učesnik Igara  bio je Anto Grgić, dok je Osman Turanović, član Jajačkog Udruženja, također učesnik Igara u Sarajevu, 60 puta darovao krv.

Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize općine Jajce u proteklom periodu realiziralo je nekoliko značajnih projekata. Vrijedno pažnje je otvaranje radnog mjesta za mladog Nedima Šidu koji je uposlen na period od 15 mjeseci u Udruženje putem Fonda za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, aktivnosti na izgradnji prilazne rampe u Osnovnu školu „Berta Kučera“ i adaptacija novih prostorija Udruženja.
 
Načelnik Općine Jajce Edin Hozan zahvalio se članovima Udruženja, te pohvalio njihov predan rad, optimizam i druženje. „Vi trebate služiti kao primjer svima nama“, istakao je Hozan i još jednom čestitao članovima Udruženja na postignutim rezultatima na svim poljima djelovanja i rada. 
 
paraplegicari2 paraplegicari3
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Čestitke za Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize općine Jajce