Općina Jajce

Vijesti

Obilježimo zajedno Dan državnosti BiH

dandrzavnostiIzložbom likovnih radova učenica i učenika osnovnih i srednjih škola pod nazivom "Tradicija moga kraja" u organizaciji KUD-a "JAJCE" Jajce otvorenoj u Domu kulture u ponedjeljak 19.11.2018. godine u Jajcu je počelo obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine, a nastavljeno prigodnim priredbama organizovanim u jajačkim školama. Izložba učeničkih radova otvorena je do 26.11.2018. godine.

Svečanost obilježavanja 25. novembra Dana državnosti BiH biće nastavljena prigodnom radio emisijom na talasima Radio Jajca u petak, 23.11.2018. godine u 12:30 sati, dok će Svečani program biti upriličen istog dana u 17:00 sati u Domu kulture Jajce. U programu prožetom recitalima učenika osnovnih i srednjih škola Jajačkoj publici će se predstaviti  bosanskohercegovački pijanist i glazbeni pedagog Bartolomej Stanković. 
 
Pozivamo građane Jajca da prisustvuju manifestacijama obilježavanja 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine.
 
Posebno pozivamo sve Jajčane da svojim učešćem uveličaju svečanost polaganja cvijeća na Spomen fontanu oslobodiocima Jajca i na taj način pokažemo naš dosljedan put borbe protiv fašizma i očuvanja identiteta Bosne i Hercegovine. Također pozivamo sugrađane da svojim prisustvom uveličaju i Svečanu sjednicu Općinskog vijeća Jajce. 
 
Polaganje cvijeća biće upriličeno u nedjelju, 25.11.2018. godine u 8:30 sati, a Svečana sjednica OV Jajce održaće se istog dana s početkom  u 9:00 sati.
 
Još jednom pozivamo građane da svojim prisustvom uveličaju sadržaje upriličene u povodu obilježavanja ovog značajnog datuma u istoriji Bosne i Hercegovine.
 
Bartolomej KUD JAJCE IZLOŽBA
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Obilježimo zajedno Dan državnosti BiH