Općina Jajce

Vijesti

U Jajcu Svečanom sjednicom Općinskog vijeća danas obilježen Dan državnosti BiH

drzavnosti20189Polaganjem cvijeća na Spomen fontanu u centru grada i Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Jajce danas je u Jajcu obilježen 25. novembar Dan državnosti Bosne i Hercegovine. 
 
Svečanost obilježavanja Dana državnosti BiH u Jajcu je počela Izložbom likovnih radova učenica i učenika osnovnih i srednjih škola pod nazivom "Tradicija moga kraja" u organizaciji KUD-a "JAJCE" Jajce otvorenoj u Domu kulture u ponedjeljak 19.11.2018. godine, a nastavljeno prigodnim priredbama organizovanim u jajačkim školama. Sinoć u večernjim satima, u Domu kulture Jajce, upriličen je prigodan Svečani program prožet recitalima učenika osnovnih i srednjih škola, a Jajačkoj publici predstavio se bosanskohercegovački pijanist i glazbeni pedagog Bartolomej Stanković. 
 
Danas je ispred Spomen fontane u centru Jajca, uz zvuke Gradskog duhačkog orkestra/Limene glazbe Jajce,  u znak sjećanja na sve oslobodioce,  položeno cvijeće, nakon čega je uslijedila  Svečana sjednica Općinskog vijeća Jajce. 
 
U prisustvu brojnih građana i zvanica, intoniranjem državne himne  i uz pjesme Hora Udruženja/Udruge penzionera/umirovljenika općine Jajce  održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća Jajce. 
 
Izražavajući zadovoljstvo što je grad Jajce jedan od gradova u BiH koji obelježava ovaj značajan datum u istoriji Bosne i Hercegovine, čestitku građanima Jajca i svim Bosancima i Hercegovcima je uputio Načelnik općine Jajce Edin Hozan.
 
Govoreći o značaju ovog praznika za Bosnu i Hercegovinu Predsjedavajući OV Ivo Šimunović uputio je čestitku svim građanima u povodu obilježavanja Dana državnosti BiH uz želju i namjeru da budemo pravični, vrijedni i ponosni žitelji ove države i ovog grada.
 
Čestitke su uputili i: Fikret Čančar u ime kluba vijećnika SDA BiH, Smiljka Brtan u ime kluba vijećnika koalicije Zajedno za bolje sutra Jajcu, Mujo Nešust u ime Saveza za bolju budućnost – Fahrudin Radončić, Mirko Ljubez u ime HS BiH, Mustafa Imamović u ime SDP BiH  i Huso Hadžić u ime Stranke za BiH.
 
U okviru obilježavanja Dana državnosti BiH predstavnici boračkih organizacija, političkih partija i Općine Jajce položili su cvijeće i na Centralno spomen obilježje šehidima i poginulim borcima Jajca.
 
Još jednom svim građanima Bosne i Hercegovine čestitamo Dan državnosti!
 
drzavnost201819 drzavnost201820
 
drzavnost201810 drzavnost201818
 
drzavnost201813 drzavnost201814
 
drzavnost201812 drzavnost201816
 
drzavnost20181 drzavnost20183
 
drzavnost20184 drzavnost20185
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti U Jajcu Svečanom sjednicom Općinskog vijeća danas obilježen Dan državnosti BiH