Općina Jajce

Vijesti

U posjeti Udruženju "Vodopad ljubavi"

vodopadljubavi9„Biti roditelj djece s poteškoćama je predivan, ispunjujući osjećaj koji od vas čini u isto vrijeme i najnježniju i najsnažniju osobu na svijetu!“, poruka je ovo roditelja „Vodopada ljubavi“ iz Jajce čije udruženje je posjetio Načelnik općine Jajce Edin Hozan.
 
U želji da ova mala, najdivnija, najiskrenija bića učine sretnim i nama pokažu koliko mnogo ljubavi mogu pružiti ova djeca, roditelji, prijatelji i volonteri pokrenuli su prošle godine inicijativu za ponovno okupljanje unutar udruženja koje će pomoći djeci s poteškoćama u razvoju u odrastanju. U martu ove godine formirano je udruženje „Vodopad ljubavi“, a Općina Jajce, privredni subjekti, javne ustanove, građani i ljudi dobre volje pružili su nesebičnu podršku u formiranju Udruženja.
 
Hamza, Luka, Ahmed, Ivona.....imaju najdivniji osmijeh i znaju pokazati kako sreća može biti i samo u jednom zagrljaju. Ne traže mnogo, traže da budu ravnopravni dio društva, zajednice, da osjete da nisu sami i da nam pokažu kako uz nas mogu biti korisni dio zajednice.
 
U želji da im pokažemo da nisu sami i da u radu Udruženja imaju podršku Općine Jajce „Vodopad ljubavi“ posjetio je ovih dana Načelnik Općine Jajce Edin Hozan i razgovarao sa roditeljima djece koja imaju određene poteškoće u razvoju, a potom se pridružio radu radionice i dao doprinos u izradi novogodišnjeg nakita. Svakako, mališani su bili oduševljeni slatkim poklonima koji su stigli iz Općine Jajce. 
 
Načelnik Hozan obećao je podršku Udruženju i u narednom periodu, u okviru mogućnosti, ali i nadležnosti Općine Jajce. Također, ponudio je roditeljima i Udruženju pomoć pri razgovorima i kontaktima sa nadležnim kantonalnim institucijama kako bi se poboljšali i osigurali uslovi pod kojima ova djeca mogu ići u školu, imati stručnu medicinsku i pedagošku pomoć.
 
Općina Jajce podržala je projekat „Našoj djeci  - radionica za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju“ koji je implementiralo Udruženje „Vodopad ljubavi“, te pomogla u sanaciji grijanja u prostorijama Udruženja.
 
vodopadljubavi1 vodopadljubavi2
 
vodopadljubavi4 vodopadljubavi6
 
vodopadljubavi8 vodopadljubavi10
 
vodopadljubavi11 vodopadljubavi12
 
 
 
 
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti U posjeti Udruženju "Vodopad ljubavi"