Općina Jajce

Vijesti

Školarci idemo opet zajedno na skijanje

skicentarranceDragi školarci ponovo vam organizujemo odlazak na skijanje. Naime, Općina Jajce u saradnji sa Ski Centarom „Ranča“ i osnovnim i srednjim školama s područja Jajca, za sve jajačke učenike iznova je obezbijedila boravak na ovom skijalištu i uživanje u radostima na snijegu. 
 
Na skijanje, organizovano, vodimo vas od ponedjeljka, 7.1.2019. godine.
 
Dakle, od ponedjeljka, 7.1.2019. godine pa svakim radnim danom obezbijeđen je besplatan prijevoz do skijališta na Poljanama, besplatna dnevna karta za lift  i topli napitak. Ove godine, u saradnji sa nastavnicima i profesorima tjelesnog odgoja jajačkih osnovnih i srednjih škola, obezbijedili smo vam i školu skijanja. Dakle, za sve one koji žele naučiti skijati biće na raspolaganju učitelji skijanja. Angažovali smo nastavnike i profesore koji će voditi svakodnevnu brigu o djeci koja borave na skijalištu. Dežurni nastavnici i profesori su Emin Jusufspahić, Amel Duranović, Almir Vunić, Admir Poturović, Darko Rajić, Vatroslav Anđić, Branka Babić, Jozo Radovac, Jelena Ladan-Miketa i Dragan Jakešević i oni će evidentirati svako dijete koje taj dan organizovano odlazi na skijalište, te pomagati mališanima koji prvi put staju na skije. Iz Ski centra „Ranča“ podsjećaju da je ograničen broj skija i opreme za iznajmljivanje pa bi bilo poželjno da, ukoliko ste u mogućnosti, ponesete svoju ski opremu.  
 
Pozivamo sve učenike s područja općine Jajce da raspust učine ljepšim i uz podršku Općine Jajce provedu vrijeme na snijegu. Autobus kreće u 9:00 sati ispred Muzeja AVNOJ-a, a povratak je u 16:00 sati. Podsjećamo, organizovan odlazak je svakim radnim danom počev od ponedjeljka, 7.1.2019. godine, pa sve dok nam to vremenski uslovi dozvoljavaju, dakle dok ima snijega. 
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Školarci idemo opet zajedno na skijanje