Općina Jajce

Dan Evrope 2023: Oduvijek u srcu Evrope

DAN EVROPE 2Bosna i Hercegovina obilježava 2023. godinu kao veliki korak u napretku procesa pristupanja Evropskoj uniji. Dan Evrope 2023., najvažniji praznik Evropske unije, prilika je za obilježavanje novih prilika i mogućnosti saradnje Evropske unije i Bosne i Hercegovini širom države.
 
Evropska unija u Bosni i Hercegovini Dan Evrope 2023. proslavlja zajedno sa građanima širom države slaveći raznolikost kulture, tradicije, naslijeđa i zajedničkih ciljeva za razvoj i unapređenje kvalitete života građana. Zajedno slavimo potencijal Bosne i Hercegovine i uživamo u bogatom i raznolikom programu Dana Evrope 2023. u Bosni i Hercegovini! Jedan od sedam gradova u kojima se ove godine obilježava Dan Evrope je i grad Jajce.
 
Prvi sadržaj je već danas, 9.5.2023. godine, kada će bojama Evrope biti osvijetljen Vodopad Plive u Jajcu. 
 
Program u Jajcu nastavlja se 11.5.2023. godine, četvrtak, potragom za kulturnim naslijeđem Jajca! Zajedno sa najmlađim avanturistima, otkrivamo bogatstvo kulturne baštine Jajca. Istog dana bit će upriličen susret  sa mladim aktivistima, organizacijama civilnog društva, kulturnim djelatnicima i lokalnim vlastima Glasovi mladih – glasovi budućnosti a razgovarat će se o budućnosti i potencijalu Jajca i BiH. 
 
Druženje u Jajcu završava se biciklima kroz prirodu, prošlost, sadašnjost i budućnost. Na dva točka otkrivamo ljepote prirode i istražujemo magične predjele centralne Bosne.
 
Više o događajima uz Dan Evrope pročitajte na linku OVDJE
 
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Dan Evrope 2023: Oduvijek u srcu Evrope