Općina Jajce

Održan sastanak u povodu Akcije čišćenja rijeke Vrbas

1685104148545 022926U povodu obilježavanja 5. juna Svjetskog dana zaštite životne sredine Općina Jajce uz podršku Misije OSCE-a u BiH, Terenski ured Travnik, i Planinarskog društva “Ćusine” Jajce, a zajedno sa nevladinim organizacijama, sportskim kolektivima, javnim ustanovama, školama, udruženjima i građanima organizuje veliku ekološku akciju čišćenja i uređenja obala rijeke Vrbas. Tim povodom danas je upriličen zajednički sastanak sa učesnicima ovih aktivnosti. Sastanku je prisustvovao Načelnik Općine Jajce Edin Hozan, Predsjedavajući Općinskog vijeća Jajce Josip Topić i koordinator akcije predsjednik Planinarskog društva “Ćusine” Velid Hrnjić.

Cilj ove akcije je podignuti svijest o očuvanja životne sredine, potaknuti građane na očuvanje okoliša, rijeka i prirodnih bogatstava kojima je naš grad okružen.

Velika akcija čišćenja rijeke Vrbas od Vinca prema Bravnicama održat će se u subotu, 3. juna, a prevoz za učesnike i sve zainteresovane bit će obezbijeđen u 10:00 sati ispred Gradske dvorane Jajce. Akcija čišćenja započet će iz “Auto kampa Vinac” u Vincu, a završit će u dvorištu OŠ “Berta Kučera” u Bravnicama sa druženjem i ručkom za sve učesnike.

Pozivaju se mještani Mjesnih zajednica Vinac i Bravnice, svi građani, ljubitelji prirode i čiste okoline, da uzmu učešće u akciji čišćenja i uređenja rijeke Vrbas. Gorska služba spašavanja Jajce učestvovat će u čišćenju, i stavit će se na raspolaganje svim učesnicima tokom akcije.

Načelnik Općine Jajce zahvalio se predstavnicima nevladinih organizacija, sportskih kolektiva, javnih ustanova, škola, udruženja i građanima koji su uvijek spremni da se odazovu i učestvuju u ovakvim akcijama.

“Na ovaj način svi zajedno jačamo svijest očuvanja okoliša i naših prirodnih bogatstava. Svi zajedno moramo dati doprinos, dati svoj maksimum jer samo tako možemo uraditi nešto korisno za svoj grad i svoju okolinu”, istakao je Načelnik Hozan na današnjem sastanku.

Ova akcija čišćenja ujedno je i najava za Eko rafting regatu “ Vrbas 2023” koji će biti održan sedmicu poslije 7-9. juna 2023. godine.

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Održan sastanak u povodu Akcije čišćenja rijeke Vrbas