Općina Jajce

Potpisani Ugovori o raspodjeli sredstava Republike Hrvatske za finansiranje programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH za 2023. godinu – za Jajce 40.000 eura

1 ugovorRH1Jučer je na Radimlji kod Stoca, u organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, upriličeno svečano potpisivanja ugovora o finansijskoj podršci za provedbu kulturnih, obrazovnih, naučnih, zdravstvenih, poljoprivrednih i ostalih programa i projekata od interesa za Hrvate u Bosni i Hercegovini za 2023. godinu.

Riječ je o preko 160 programa i projekata ukupne vrijednosti 5 miliona eura. 
 
Svečanosti upriličenoj na Nekropoli stećaka Radimlja, prisustvovali su Načelnik Općine Jajce Edin Hozan i Predsjedavajući Općinskog vijeća Jajce Josip Topić, a Općini Jajce odobrena su sredstva u visini od 40.000 eura za podršku projekta „Rekonstrukcija lokalnog puta Donji Tokat - Bungići - Smionica“. 
 
Sa nositeljima projekata/programa ugovore je potpisao Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića.
 
Naime, Vlada Republike Hrvatske je, nakon provedenog Javnog poziva, donijela Odluku o raspodjeli sredstava za finansiranje obrazovnih, znanstvenih, kulturnih, zdravstvenih, poljoprivrednih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2023. godinu. 
 
1 ugovorRH2 1 ugovorRH3
 
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Potpisani Ugovori o raspodjeli sredstava Republike Hrvatske za finansiranje programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH za 2023. godinu – za Jajce 40.000 eura