Općina Jajce

U Jajcu potpisani ugovori u okviru projekta dodjele bespovratnih sredstava kao poticaj samozapošljavanju

samozapošljavanje 2024 3Danas su u Jajcu potpisana 22 ugovora u okviru projekta sufinasiranja samozapošljavanja u oblasti poljoprivrede i obrta. Ugovore sa korisnicima potpisao je Načelnik općine Jajce Edin Hozan, a radi se o bespovratnoj finansijskoj podršci za samozapošljavanje nezaposlenih lica. Nastavak je ovo projekta koji je Općina Jajce implementirala ranijih godina sa željom da se podrži pokretanje malih obrta i pruži podrška samozapošljavanju u poljoprivredi. Vrijednost svakog pojedinačnog ugovora iznosi 3.500 KM  za samozapošljavanje u poljoprivredi i 5.000 KM za sufinansiranje u oblasti obrta.
 
Program ima za cilj potporu poljoprivredi i ruralnom razvoju kao i razvoju malih obrta u oblasti zanatstva. 
 
Cilj projekta je zapošljavanje i malo starije populacije i prilika da, kroz vlastiti rad, sebi osiguraju godinu radnog staža, posebno ona lica kojima je upravo ta godina potrebna za ostvarivanje uslova za odlazak u penziju. Projekat Općine Jajce uveliko pomaže i u početnim koracima razvoja obrta i poljoprivredne proizvodnje,  čime se i broj lica na evidenciji Biroa za zapošljavanje smanjuje. 
 
samozapošljavanje 2024 1 samozapošljavanje 2024 2
 
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti U Jajcu potpisani ugovori u okviru projekta dodjele bespovratnih sredstava kao poticaj samozapošljavanju